Ексклюзиви
вівторок, 15 липня 2008 17:09

Чиновник Буржинський гальмує видачу закордонних паспортів

Cкільки писали і говорили про проблему черг на отримання закордонних паспортів, а в рідній країні все ще є "непереможні" бюрократи, яким і міліцейське начальство, і громадська думка, - все байдуже. До паспортної системи країни буквально присмоктався десяток-другой чинуш, які за допомогою незаконних платежів "викачують" з кишень рядових українців сотні мільйонів. Редакція "Багнета" називала "нову особу", що виявилася в чиновницькій паспортній мафії, - начальник департаменту інформаційних технологій МВС Василь Буржинський.

Об"єктивності ради, варто сказати, що в справі ліквідації черг на отримання закордонних паспортів, пішли організаційні зрушення з боку керівництва МВС. Міністр Юрій Луценко і начальник департаменту ГІРФО Ігор Репешко запевнили виробника закордонних паспортів (Консорціум "ЄДАПС"), що найближчим часом в рахунок погашення заборгованості за паспортним проектом у розмірі 54 млн. грн. підприємство отримає перші 20 млн. грн. Відповідне рішення було ухвалене ще 9-го липня на засіданні бюджетного комітету ВР. У свою чергу, Консорціум "ЄДАПС" заявив, що починаючи з 10-го липня готовий випускати понад 10 тис. закордонних паспортів протягом 1-го робочого дня.

І ось тут, знайшовся "герой" в особі Василя Буржинського, який "ставить палиці в колеса". Як повідомили в пресс- службі Консорціуму ". технологічно Консорціум готовий випускати понад 10 тис. закордонних паспортів щоденно. Проте, з моменту початку виробництва закордонних паспортів нового зразка (з 27- го червня 2007г.) департамент інформаційних технологій МВС, очолюваний Буржинським, в середньому, в день подавав не більше ніж 5 тис. оброблених заявок на оформлення документів. Швидкість обробки заявок громадян росте украй поволі. Наприклад, 14-го липня Консорціум отримав 7 тис. паспортних заявок. Наші паспортні лінії не завантажені на 100%...".

Виникає питання: так хто ж все-таки керує МВС в частині оформлення і видачі закордонних паспортів - міністр Луценко, або бюрократ Буржинський, який ігнорує всі ініціативи керівництва? Говорять, що "незмінний" Буржінський "сидить" на своїй посаді з десяток років. Бюрократ середньої ланки "пересидів" в МВС добрий десяток міністрів. У чому його "непотоплюваність"? В тому, що він, м"яко кажучи, "ігонорує" накази керівництва і не поспішає виконувати розпорядження "зверху"? Невже на тлі часткового поліпшення ситуації (наприклад, з 10-го липня немає черги на подачу заявок для оформлення закордонних паспортів в Загальнодержавному центрі оформлення і видачі паспортів для виїзду за кордон в Києві, на Саксаганського, 4) "зусилля" Буржинського так і не будуть відмічені? Міністр Луценко - Буржинського до відповіді! - пише  "Багнет"

Зараз ви читаєте новину «Чиновник Буржинський гальмує видачу закордонних паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути