Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2014 12:43

Ціни на газ підвищаться майже вдвічі - експерти

Ціни на газ підвищаться майже вдвічі - експерти

З 1 травня в Україні майже вдвічі підвищаться ціни на газ, з 1 липня - на опалення. Нові розцінки будуть діяти для населення, яке користується газом у господарських цілях, повідомив під час прес-конференції директор Інституту міста Олександр Сергієнко:

"В Україні ціни на газ різняться для різних верств. Для одних це 725 грн за тисячу кубометрів, для інших - 300 грн за тисячу кубів. Є ще інші ціни на газ - для бюджетної сфери і для промислової галузі. Ціни підвищать саме для звичайного населення, яке використовує газ для приготування їжі та опалення житла. Це підвищення цін відчують також жителі багатоквартирних будинків. Наприклад, якщо раніше родина споживала газ на суму близько 1800 грн за рік, тепер це буде 3000 гривень. Зміни торкнуться близько 6,5 мільйонів українських родин, при тому, що в Україні всього близько 17 млн сімей", - сказав Сергієнко.

Підвищення тарифів на газ не є зумовленими, говорить Юрій Гаврилечко, експерт Фонду безпеки громадськості.

"Жодне підвищення цін не призведе ні до урегулювання ситуації на ринку, ні до закриття дірок у бюджеті. Крім того, немає жодних прозорих документів, які б показували, що постачається у наші квартири. Це - газо-повітряна суміш, при чому, платимо ми за 100% газ. Варто також знати, що підвищення цін на газ потягне здорожчання освітніх та медичних послуг", - розповідає Юрій Гаврилечко.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на газ підвищаться майже вдвічі - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути