середа, 06 лютого 2019 15:27

Чим відомий суд, який відправив у "відпустку" Уляну Супрун

Чим відомий суд, який відправив у "відпустку" Уляну Супрун
Окружний адміністративний суд Києва. ФОТО: Укрінформ

У мережі склали топ-10 абсурдних рішень Окружного адмінсуду Києва.

Він тимчасово відсторонив від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, бо вона досі громадянка США. Окрім цього рішення, свого часу в цьому суді поновили на посаді голови ДФС Романа Насірова, написав голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін у "Новое время".

Суд також зобов'язав ДФС виплатити Насірову зарплату за "вимушений прогул".

У грудні 2018-го суддя Євген Аблов заборонив обіймати посаду ректора медуніверситету імені Богомольця будь-кому, крім вже тричі звільненої ректорки Катерини Амосової. Під час Революції Гідності той самий Аблов за 5 годин розглянув позов фізособи та зобов'язав "уповноважених осіб" розблокувати вулиці Хрещатик, Грушевського та інші. Це послужило підставою для "беркутівців" розігнати майданівців. За кілька років Аблов отримав від держави квартиру, приватизував її і продав за 9,1 млн грн.

У 2017-ому він також визнав процедуру торгів "рюкзаків Авакова" та їх результати законними. (2015-го МВС закупило рюкзаки через підприємства, підконтрольні міністру внутрішніх справ Арсену Авакову - Gazeta.ua). Того ж року суд дозволив посадовцям військової прокуратури не показувати своїх декларацій.

У 2018-ому суддя Руслан Арсірій визнав незаконними дії НАБУ у справі "бурштинового" депутата Борислава Розенблата. Його та спільників підозрюють в отриманні понад $300 тис. за підготовку законопроектів та незаконний вплив на посадовців різних держорганів за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину в Україні. Суд визнав, що представники НАБУ не дотрималися законодавства щодо забезпечення депутатської недоторканності, бо використовували прослушку.

Той самий суддя, що розглядав справу Уляни Супрун - Сергій Каракашьян - у листопаді 2018-го визнав протиправною відмову НАБУ у наданні інформації щодо змісту Меморандуму про співпрацю з Федеральним бюро розслідувань (ФБР).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У біографії судді, який відсторонив Супрун, знайшли "плями"

Також в Окружному адмінсуді підіграли Міноборони у справі "Трейд Коммодіті": Держаудитслужба виявила розтрату майже 150 млн грн під час закупівлі палива для потреб армії. За завищеними цінами купували у ТОВ "Трейд Коммодіті". Суд вирішив, що все було законно.

В Окружному адмінсуді також визнали, що формула Роттердам+ не зачіпає інтереси споживачів електроенергії. У 2016-ому громадський експерт Андрій Герус просив скасувати постанову Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. На думку Геруса, регулятор ухвалив та оприлюднив постанову з грубим порушенням процедурних норм. Це призвело до неприпустимого зростання цін на електрику. У суді відповіли, що визначення показників "Роттердам+" належить до дискреційних повноважень НКРЕКП і виходить за межі їхнього судочинства.

Також адмінсуд підіграв Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) у блокуванні розслідувань НАБУ щодо незаконного збагачення, пише Шабунін.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Зараз ви читаєте новину «Чим відомий суд, який відправив у "відпустку" Уляну Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути