вівторок, 05 лютого 2019 15:09

У біографії судді, який відсторонив Супрун, знайшли "плями"

У біографії судді, який відсторонив Супрун, знайшли "плями"
Сергій Каракашьян працює в Окружному адмінсуді з 2009 року. Фото: iPress.ua

Очільницю МОЗ Уляну Супрун від посади відсторонив суддя Окружного адмінсуду Києва Сергій Каракашьян, який поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Про це свідчить профайл судді на сайті руху "Чесно".

11 грудня 2018 року Каракашьян у складі колегії ухвалив рішення про поновлення на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, якого підозрюють у завданні збитків державі на 2 млрд грн. Підставою такого рішення у суді назвали недоведення наявності підстав для звільнення, а саме обставин його подвійного громадянства та порушення процедури звільнення.

Голова громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін переконаний, що за всі рішення цього суду персональну відповідальність несе президент Петро Порошенко.

"Цей суд взагалі мав бути розформованим, проте якось так сталося, що саме він зник з указу президента. А знаєте, чому саме з цим судом трапилася така прикра випадковість? Бо саме в ньому розглядаються позови до всіх центральних органів влади", - написав Шабунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді відповіли на відсторонення Супрун

5 лютого Окружний адмінсуд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Зараз ви читаєте новину «У біографії судді, який відсторонив Супрун, знайшли "плями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути