пʼятниця, 19 серпня 2022 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи готова школа до навчання в умовах війни: дали поради батькам, як це перевірити

Чи готова школа до навчання в умовах війни: дали поради батькам, як це перевірити
Батьки можуть самостійно перевірити готовність навчальних закладів в умовах війни. Фото: pexels.com

Через менш як два тижні діти в Україні підуть на навчання в ті школи, що відповідають умовам під час війни. Батьки можуть самостійно перевірити готовність навчальних закладів.

Майже всі освітні заклади пройшли аудит безпеки ще в липні. Це допомогло визначити, чи готова певна школа приймати учнів на навчання під час війни. Порадами стосовно перевірки готовності школи до воєнного стану поділився освітній омбудсмен Сергій Горбачов в коментарі УНН.

"Після цього школа робила висновок, чи готуватися до нового навчального року, щось переопрацювати, щось будувати, чи шукати поруч укриття. Висновок такої комісії – це обов'язкова умова для того, щоб школа працювала офлайн", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніякої російської мови і вивчення, що таке "рашизм": шкільну програму змінили

Горбачов звертає увагу батьків на те, що висновок такої комісії є обов'язковою умовою, щоб школа могла працювати в офлайн-режимі. Якщо ви цікавитеся безпекою учнів у навчальному закладі, можете в будь-який час запитати висновок цієї комісії – школа повинна його вам надати.

Також освітній омбудсмен порекомендував звернути увагу на зручність навігації в школі. Він порадив батькам прийти до школи, покрутитися, роззирнутися, а потім заплющити очі і спробувати зрозуміти, де вони перебувають і як добратися до того чи іншого приміщення. Якщо зробити це складно, то це означає, що показники навігації продумані адміністрацією школи погано.

Навчальний рік в Україні розпочнеться 1 вересня і триватиме до 30 червня 2023 року. Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Наступний навчальний рік може тривати більше або менше 175 днів, підкреслив він.

Навчальний заклад самостійно визначатиме тривалість і структуру навчального року. Тривалість навчального тижня, занять та відпочинку визначатиме педагогічна рада кожного навчального закладу.

Зараз ви читаєте новину «Чи готова школа до навчання в умовах війни: дали поради батькам, як це перевірити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути