Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2022 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи допоможе ядерна зброя захопити Путіну Україну – відповідь ISW

Чи допоможе ядерна зброя захопити Путіну Україну – відповідь ISW
Ядерна зброя не допоможе російському диктатору захопити Україну. Фото: pixabay.com

Застосування ядерної зброї не допоможе російському диктатору Володимиру Путіну вирішити проблеми армії Російської Федерації на фронті.

Якщо Росія зуміє розширити свої атаки на українські населені пункти чи критичну інфраструктуру, або якщо Путін захоче застосувати тактичну ядерну зброю проти України, він може лише сподіватися, що таким чином на деякий час зупинить український контрнаступ, заявили в американському Інституті вивчення війни ISW.

"Ескалація, звичайна чи ядерна, не зможе вирішити проблеми Путіна в Україні. Такі атаки не дозволять російським силам завоювати Україну та досягти цілей, яких вимагають провоєнні російські націоналісти", – вважають американські аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики з'ясували, що зможе підірвати режим Путіна

Водночас вони цілком можуть спровокувати реакцію Заходу, яку російські прихильники жорсткої лінії сприймуть як підтвердження їхніх аргументів. Ціною стане спустошення залишкової військової потужності РФ та її здатності досягти чогось реального на полі бою.

"Що може статися, якщо Путін втратить підтримку виборців, які найбільше віддані його баченню? Важко сказати", – додали експерти у щоденному звіті ISW.

Вибух на Керченському мосту в окупованому росіянами Криму став ударом по престижу російського диктатора Володимира Путіна. Російська Федерація витратила на його будівництво майже $4 млрд. Кримський міст, який незаконно з'єднав окупований півострів із материковою Росією, був проєктом особисто Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Чи допоможе ядерна зброя захопити Путіну Україну – відповідь ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути