Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2022 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Вибух на Кримському мосту став особистою образою для Путіна – CNN

Вибух на Кримському мосту став особистою образою для Путіна – CNN
Із наближенням бойових дій до РФ Володимир Путін бачить, що його "історична місія" знаходиться під загрозою. Фото: eastnews.ua

Вибух на Керченському мосту в окупованому росіянами Криму став ударом по престижу російського диктатора Володимира Путіна.

Російська Федерація витратила на його будівництво майже $4 млрд, пише CNN. Журналісти відзначають, що Кримський міст був проєктом Путіна.

"Путін зараз, імовірно, вважає, що повернення України до складу РФ – його історична доля. Атаку на Кримський міст він розглядає не лише як напад на Росію, але і як особисту образу. Він, наймовірніше, відповість зі злістю", – йдеться в аналізі.

На думку американського видання, Кримський міст, який незаконно з'єднав окупований півострів із материковою Росією, за логікою Путіна, був "обручкою" з усією Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це точно не наші методи" - екс-заступник голови СБУ пояснив, кому вигідний підрив Кримського мосту

Зараз Путін бачить, що його "історична місія" знаходиться під загрозою, тож емоції можуть переважити розум. Для України і світу це небезпечний момент, пишуть журналісти CNN.

8 жовтня на Керченському мосту стався вибух. За офіційною російською версією, там стався "підрив вантажного автомобіля".

Російський диктатор Путін назвав інцидент "терактом", націленим на цивільну інфраструктуру Росії. Водночас глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що до "теракту" нібито причетні "українські спецслужби", яким допомагали громадяни Росії та третіх держав.

Після вибуху на Кримському мосту секція дорожнього полотна впала у море. На залізничній гілці спалахнула пожежа.

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був президент країни-агресорки РФ Володимир Путін, він їхав між берегами на КамАЗі.

Зараз ви читаєте новину «Вибух на Кримському мосту став особистою образою для Путіна – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути