Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2022 05:35

"Це точно не наші методи" - екс-заступник голови СБУ пояснив, кому вигідний підрив Кримського мосту

"Це точно не наші методи" - екс-заступник голови СБУ пояснив, кому вигідний підрив Кримського мосту
Підрив Кримського мосту вигідний ФСБ. Фото: defence-ua.com

Вибух на Кримському мосту може бути вигідний Федеральній службі безпеки Російської Федерації.

"Українського сліду" у цій події немає. Так вважає генерал-майор запасу СБУ, екс-заступник голови спецслужби Віктор Ягун.

"Треба просто дивитися правді в очі. Українські спецслужби, ЗСУ та й Україна взагалі не використовують методи терористичних організацій, а тут був проведений терористичний акт. Причому узгоджений, я так думаю, з органами державної влади", - сказав Ягун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Слідчого комітету РФ доповів Путіну про вибух на Кримському мосту

На його думку, заїхати на Кримський міст без огляду просто неможливо. Також генерал-майор не виключає, що за кермом вантажівки міг бути "смертник".

"Це точно не наші методи. І той факт, що поруч з вибухом стояв ешелон з паливом, теж говорить про те, що це могли бути узгоджені дії. І всі ці фактори говорять про те, що вибух швидше за все був використаний якимись російськими спецслужбами для внутрішніх розборок", - додав він.

Раніше основною охороною і обороною моста займалися Збройні Сили РФ і Росгвардія, але після вибуху він перейшов під контроль ФСБ.

"Я думаю, що цей теракт був вигідний ФСБ, яка таким чином всю відповідальність переклала на Росгвардію і Збройні Сили РФ. І це такий "пас" у бік тих, кого зараз найбільш критикують, які фактично звинувачуються в провалі "спецоперації", - пояснив Ягун.

Також він припустив, що ФСБ хоче взяти кермо влади в свої руки і переформатувати "спецоперацію" в "контртерористичну операцію".

"Зараз в Росії з цим підривом мосту почалися якісь внутрішньовідомчі розбірки. І я думаю, що це тільки на руку Україні", - підкреслив Ягун.

На Кримському мосту вибухнуло вранці 8 жовтня. Секція дорожнього полотна впала у море. На залізничній гілці спалахнула пожежа.

В СБУ заявили, що поки що не коментують "бавовну" на мості.

Російський диктатор Путін заявив, що вибух - це теракт з боку України.

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був президент країни-агресорки РФ Володимир Путін, він їхав між берегами на КамАЗі.

Зараз ви читаєте новину «"Це точно не наші методи" - екс-заступник голови СБУ пояснив, кому вигідний підрив Кримського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути