понеділок, 19 грудня 2011 17:28

Через скляні стіни за роботою поліцейських в Грузії слідкує громадськість

Через скляні стіни за роботою поліцейських в Грузії слідкує громадськість

Мер Черкас Сергій Одарич був вражений відсутністю корупції в органах державної влади Грузії. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції. Днями він повернувся з Грузії, де перебував з робочим візитом.

"У них відбулась повна ліквідація ДАІ, майже повна заміна всього особового складу поліції. Відсотків на 90 працівників було замінено, щоб подолати корупцію, ? наголосив Одарич. ? Для всіх поліцейських відділень побудовані нові приміщення — величезні скляні будки, повністю скляні з усіх 4-х сторін, з великими холами. І будь-хто може бачити, що зараз робиться у відділі, що робить той полісмен: чи сидить грається в тетріс, чи в однокласниках сидить, чи в носі колупається, тобто повна прозорість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одарич оголосив конкурс на найкращий логотип міста

Запроваджена американська система патрулювання: екіпажі по 2 особи постійно перебувають в русі у відповідних кварталах. Усі пересування поліцейських автомобілів відбуваються з включеними мигалками. Пересуваючись містом не буває такої хвилини, щоб якийсь поліцейський автомобіль не потрапив тобі на очі. Це гарна профілактика. Склади патрулів постійно змінюються. Щодня пишуть звіти по зробленій роботі, в тому числі звіт по роботі колеги, тому вдалось подолати корупцію повністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одарич пройшов пішки сім кілометрів

У цій системі полісмену просто не можливо щось запропонувати за порушення. Нормально вирішене питання матеріального забезпечення, тобто ви приходите і отримуєте зарплату 500 доларів. Через півроку бездоганної роботи — 1000 доларів. Через три роки служби зарплата складатиме 5000 доларів на місяць. Там безумовно люди тримаються роботи і на сьогодні зведена до нуля така злочинність як викрадення автомобілів, пограбувань, дебошу на вулицях, згвалтувань і так далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вагітні в Черкасах мітингували проти закриття пологових будинків

Разом з цим відбулася реформа в сфері судової системи: судовий процес триває максимум 12 днів. Максимальний термін розслідування 2 місяці. Якщо за цей час розслідування не завершене й не передане до суду, воно закривається. Нема такого, як у нас, що можна порушити справу, потім її призакрити, через рік-два препоновити. Безумовно це стимулює працювати активно, не затягувати", - зазначив мер Черкас.

Зараз ви читаєте новину «Через скляні стіни за роботою поліцейських в Грузії слідкує громадськість ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути