вівторок, 30 березня 2010 10:21

Черновецькому вже погрожують судом за підвищення комунальних тарифів

Черновецькому вже погрожують судом за підвищення комунальних тарифів

Підвищення тарифів на тепло, анонсоване столичною владою, вигідне окремим київським чиновникам та компаніям-монополістам, і навряд чи покращить якість надання комунальних послуг. Про це заявила заступник голови фракції Блоку Кличка в Київраді Наталія Новак, повідомили в прес-службі блоку.

"Столична влада взагалі не розуміє такого поняття, як прозора тарифоутворююча політика. Ми спостерігаємо повний хаос у цій сфері. І він буде продовжуватись до тих пір, поки Леонід Черновецький сидить у кріслі мера", – говорить депутат.

За словами Новак при прийнятті нових тарифів на тепло має бути оприлюднено, з чого вони складаються. Потрібно детально вказати, скільки виробники послуг витрачають на паливо, ремонт обладнання, закупівлю матеріалів і зарплати працівникам – тоді кожен споживач знатиме, за що саме він платить.

"Столичні чиновники не бажають озвучувати конкретні цифри. Та вже зараз можна прогнозувати, що підвищення тарифів відбудеться без жодного обґрунтування. Якщо це трапиться, Блок Кличка вимагатиме скасування таких тарифів у судовому порядку", – зазначила Новак.

Вона нагадала, що 15 жовтня 2009 року було підписано тристоронній меморандум між Нафтогазом України, Київенерго і Київською міською держадміністрацією. Тоді сторони домовилися не підвищувати тарифи на гарячу воду та тепло для киян.

За період дії меморандуму столична влада мала встановити лічильники теплоенергії у кожному будинку. Держава навіть виділяла необхідні кошти на їх закупівлю, але в КМДА ними не скористалися. Також відомо, що на складах Київенерго вже давно лежать півтори тисячі теплолічильників, які команда мера чомусь вирішила використовувати як лічильники води.

"Владі не вигідно встановлювати лічильники в помешканнях киян, бо тоді люди платитимуть за реальне тепло", – наголосила депутат від Блоку Кличка.

Вже зараз вартість гігакалорії за тарифом становить 1.60 грн., тоді як у будинках із лічильниками тепла – від 80 копійок до 1 гривні. "Цю різницю могли би використати для підготовки до зими, для ремонту чи розвитку інфраструктури. Наразі ж не зроблено нічого ані для реформування сфери житлово-комунальних послуг, ані для встановлення чітких і прозорих тарифів", – говорить Новак.

Нагадаємо, київська влада анонсувала підвищення тарифів на наступний опалювальний сезон. За словами першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, Тарифи на тепло для опалення та гаряче водопостачання у Києві з 1 травня будуть повернуті на рівень, що діяв з 1 червня 2009 року.

"Жодного підвищення тарифів на тепло не передбачається. Після закінчення строку дії Меморандуму буде автоматично повернено у дію ті тарифи, які були запроваджені у місті Києві з 1 червня 2009 року і діяли до підписання тристоронньої угоди. Підкреслю, що йдеться про тарифи на тепло для опалення та на гарячу воду в частині підігріву води", – зокрема сказав Голубченко.

Зараз ви читаєте новину «Черновецькому вже погрожують судом за підвищення комунальних тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути