Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 17:28

Черновецький знову "полюватиме" на бомжів

1 грудня у столиці почнеться соціальне патрулювання в зимовий період із метою забезпечення бездомних і безпритульних громадян гарячим харчуванням, теплими речами і взуттям. Про це заявив Київський міський голова Леонід Черновецький.

Як повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації, соціальне патрулювання було впроваджено з ініціативи столичної влади в зимовий період 2006-2007. Відтоді така робота проводиться кожної зими. Три бригади машин із соціальними працівниками виїжджають у місця, де, як правило, збираються бездомні громадяни і надають їм необхідну допомогу.

За його словами, в 2006 році спеціально для бездомних був створений Будинок соціального піклування. "Влада повинна піклуватися про своїх громадян, а особливо про тих, які більше за все цього потребують. Завдання Будинку – це, передусім, виявлення і ведення обліку бездомних громадян, а також забезпечення їх прав на реєстрацію свого місцеперебування. Кожної зими тут проживають близько 200 осіб, а влітку – близько 80", - зазначив мер Києва.

У Будинку соціального піклування тимчасовий притулок можуть отримати люди, в яких немає житла. Також фахівці Будинку надають соціальну і психологічну допомогу бездомним громадянам. Умови, створені в Будинку, допомагають їх адаптації і реінтеграції в суспільство шляхом надання комплексу послуг (юридичних, медичних і т. д.).

Нагадаємо, раніше Л. Черновецький підписав розпорядження про створення Центру обліку бездомних громадян, який повинен стати важливою ланкою в процесі реєстрації переважного місцеперебування людей без постійного місця проживання у столиці, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Черновецький знову "полюватиме" на бомжів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути