четвер, 11 березня 2010 15:54

Черновецький відстрілює собак - зоозахисники

Черновецький відстрілює собак - зоозахисники

Зоозахисні організації і кияни вимагають від мера столиці Леоніда Черновецького негайно припинити знищення собак на вулицях міста і виконати обіцянки з регулювання кількості бездомних тварин гуманними методами.

Про це вони заявили під час акції протесту проти незаконного і варварського цькування тварин у столиці.

Акція "Адміністрація смерті" проходила під стінами столичної мерії. Присутня на ній президент Асоціації зоозахисних організацій України Ася Серпінська заявила, що причиною проведення акції протесту стали випадки масового отруєння собак у різних районах столиці: на Троєщині, Петрівці, Борщагівці, Татарці, Чоколовці і в Голосієво.

За її словами, найбільш масове отруєння тварин було зафіксовано в районі Теремків: "Там отруїли собак, яких люди стерилізували за свої гроші, доглядали за ними. Це були неагресивні, соціалізовані тварини".

А.Серпінська також звернула увагу на те, що в місті проводяться і масовий відстріл тварин.

"На вихідні, до дня 8 Березня, в районі Бортнічей розстріляли групу собак. Вони були стерилізовані, добрі, навіть вибігли назустріч своїм вбивцям і намагалися з ними контактувати, махали хвостиками. Коли люди приїхали їх погодувати, то знайшли вже мертвими", - заявила захисниця тварин.

За її словами, причиною масових вбивств тварин стало те, що міська програма з регулювання чисельності бездомних тварин гуманними методами фактично не працює.

"Хоч офіційно не визнано, що програма закрита, але вона не працює. Ми не знаємо, скільки грошей було виділено на реалізацію цієї програми, чи були вони взагалі виділені. Принаймні, попіарившись три роки тому перед камерами, керівництво міста нічого не зробило для реалізації цієї програми", - наголосила А.Серпінська.

Захисники тварин впевнені в тому, що проблему тварин не тільки у Києві, але й у всій Україні можна вирішити, лише створивши мережу притулків і масовою стерилізацією не тільки бездомних, але й домашніх собак.

"На сьогодні у всіх розвинених країн світу є закони з захисту прав тварин, що є ознакою гуманності суспільства. Світовий досвід показав, що масове цькування і відстріл собак є не тільки варварськими, але й неефективними методами боротьби з бездомними тваринами на вулицях", - зазначила А.Серпінська.

Водночас вона констатувала, що хоч в Україні і існує Закон про захист тварин від жорстокого звернення, на практиці його норми не виконуються: "У статті 17 закону заборонені такі методи вбивства, як отруєння, задушення, електричний струм. Отруєння мають каратися згідно із законом, а у нас чомусь це робиться повсюдно: і у дворах будинків, і на масивах, і у промзонах. І ніяк це не карається, це у нас норма. Що це за держава така, де норма - жорстокість?".

Нагадаємо, у Києві програма стерилізації тварин була введена в дію у 2008 році і розрахована на чотири роки. На її реалізацію було передбачено 76 млн. грн. Однак вона, за словами захисників тварин, повною мірою так і не була реалізована, що визнає і перший заступник мера Києва Ірена Кільчицька.

ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Черновецький відстрілює собак - зоозахисники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути