середа, 02 червня 2010 19:38

Черновецький відкоригує підвищені тарифи?

Черновецький відкоригує підвищені тарифи?

Мер Києва Леонід Черновецький допускає коригування Київською міською державною адміністрацією підвищених з 1 липня тарифів на централізоване опалення, гаряче водопостачання і водовідведення.

Як повідомляється на офіційному сайті КМДА, мер повідомив, що розпорядження Київської міськдержадміністрації від 31 травня 2010 N 392 про відновлення на дії тарифів на теплову енергію та комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, які були припинені 1 жовтня 2009 у зв'язку з підписанням трьохсторонньої Меморандуму, було оприлюднено з метою подальшого його обговорення з громадськими інститутами та отриманням експертної оцінки профільних урядових структур, тобто його редакція не є остаточною.

"Оприлюднення розпорядження - це один із необхідних пунктів дотримання офіційної процедури введення в дію або коригування документа. На виконання рішення Міністерства житлово-комунального господарства щодо поступового приведення тарифів на комунальні послуги до економічно обґрунтованих, наші фахівці здійснили відповідні розрахунки, на основі яких було складено та підписано дане розпорядження. Зараз його зміст докладно вивчається Міністерством житлово-комунального господарства і Міністерством економіки України", - поінформував Леонід Черновецький.

Він зауважив, що незалежно від того, змінять тарифи чи ні, кияни і надалі отримуватимуть належні субсидії на оплату комунальних послуг.

"Хочу відзначити, що інформація, яка з'явилася сьогодні в засобах масової інформації щодо запланованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги цієї осені - не відповідає дійсності. Жодні такі пропозиції ще не розглядалися", - наголосив Черновецький.

Нагадаємо, Київська міськдержадміністрація розглядає підвищення з 1 липня тарифів на комунальні послуги з гарячого водопостачання і централізованого опалення для населення на 34% і 41% відповідно. Влада пояснила необхідність підвищення тарифів великою заборгованістю міста перед Київенерго через різницю в тарифах.

Тим часом, міністр ЖКГ Олександр Попов запевнив, що рішення КМДА про підвищення з 1 липня тарифів на гарячу воду і опалення для населення не остаточне.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький відкоригує підвищені тарифи?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути