вівторок, 24 березня 2009 14:05

Черновецький увічнить себе у гербі Києва (ФОТО)

 

У четвер Київрада буде голосувати за нові прапор та герб столиці.

Як відомо, їхні остаточні варіанти були затверджені на засіданні робочої групи. Новий малий герб Києва, як і старий, має форму щита, на якому зображений Архістратиг Михаїл. Однак тепер цей щит закруглений, а на щиті Архістратига замість хреста зображений арбалет.

Нинішній Михаїл дуже нагадує столичного мера Леоніда Черновецького.

За словами незалежного експерта - одного з членів Української геральдичної спілки Ігоря Єрємєєва, герб відповідає канонам, прийнятих у герботворчості.

"Хоча я б волів, щоб на гербі Києва був зображений лише арбалет, без архангела. Недоліком вважаю занадто докладне промальовування деталей - у гербах небажані детальні зображення. Мені здається, у цьому зображенні риси Михаїла набули рис мера", - сказав Єрємєєв.

Як повідомлялося, до Дня Києва столиця отримає новий герб і прапор.

Нагадаємо, раніше голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець заявляв, що будуть розглянуті проекти ще одного символу Києва - гімну. "Ми продовжуємо приймати пісні. У цьому році пісню "Як тебе не любити, Києве мій" подали родичі автора, власники авторського права. Я сподіваюся, що її розглянуть", - відзначив О.Бригінець і додав, що кияни все більше утверджуються у думці, що саме ця пісня має стати гімном столиці.

Київрада ухвалила рішення про затвердження Герба Києва ще у 1995 році, але у ньому містяться тільки описи основних символів столиці. І, незважаючи на те, що образ архангела Михаїла використовується у всій офіційній символіці Києва, досі немає одного, затвердженого, еталонного зображення герба і прапора Києва.

За матеріалами Газета по-київськи, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Черновецький увічнить себе у гербі Києва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути