вівторок, 29 травня 2007 12:53

Черновецький поховав матір (ФОТО)

У п"ятницю о 6.45 ранку померла мати Леоніда Черновецького — 93-річна Параска Гаврилівна Азімова. Мер Києва не брав участі в святкових заходах із нагоди Дня міста.

"Дорогі кияни! Я не зможу бути з вами у ці святкові дні. Доля розпорядилася так, що я втратив найдорожчу мені людину: померла моя мама", — так написав мер у зверненні до міської преси. Він також побажав усім жителям столиці веселого свята.

Параска Гаврилівна Азімова жила сама в будинку на Печерському узвозі. Народилася вона в 1914 році в Новосибірській області, в сім"ї була шістнадцятою дитиною. Мер розповідав, що у віці 14 років його матір примусово взяв за дружину партійний чиновник. До народження Леоніда Черновецького у неї було троє дітей — дві доньки й син.

Дівчатка рано померли. Про долю зведеного брата Леонід Черновецький нічого не розповідає. Чоловік Параски Гаврилівни загинув на фронті в 1941 році. Вона працювала вчителькою молодших класів сільської школи. У 1949-му вступила до Харківського юридичного інституту й закінчила його з червоним дипломом. Там познайомилася з 36-річним офіцером Михайлом Іллічем Черновецьким. Той помер дуже рано — в 1970-му.

— Я в цей будинок переїхала у 1995 році. Вже тоді у неї стався перший інсульт, — каже сусідка покійної Світлана Марківна, 67 років. — У неї були дві доглядальниці, красиві жінки. Вона часто сиділа у візочку біля нашого під"їзду. Завжди зі всіма віталася. До неї часто приходив Леонід Михайлович. Він її дуже любив. Вона сидить у візочку, а він біля неї на колінах. І завжди тримав її руку. На всі свята завжди привозив їй квіти. Якби у всіх мам були такі сини, було б добре.

Редакція "Газети по-українськи" висловлює Леонідові Черновецькому співчуття з приводу тяжкої втрати.



Павло МАГНУС


Зараз ви читаєте новину «Черновецький поховав матір (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути