субота, 14 липня 2007 12:40

Черномирдін підтвердив, що ціна на газ для України підвищиться

Надзвичайний і Повноважний посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін упевнений, що політична криза в Україні скоро закінчиться. Про це він заявив в інтерв"ю "Новому Регіону".

За словами посла, йому не подобається, як розвивається демократія в Україні. "Нам такої демократії не потрібно, ні нам, ніяким нормальним людям. А те, що зараз тут відбувається – це внутрішня справа України. Вона, може, вже звикла до такої перманентної кризи. Але Росія вибирає інший шлях", - сказав Черномирдін.

Кажучи про те, наскільки політична нестабільність в Україні впливає на російські інвестиції, Черномирдін відзначив: "Нестабільність – це негативне явище для будь-якого бізнесу, не тільки для російського. Але ми якраз більш загартовані в цих справах. Ми в Росії це проходили, і в нас, може, все навіть крутіше". "Я впевнений, що прийде час, і в Україні також буде стабільність. Без політичної стабільності не можна досягти іншої стабільності, в осоружному випадку завжди будуть нерви, сутички, суперечності", - додав він.

"Україна зараз говорить: ми з Росією не хочемо ділитися суверенітетом, надбудовами. Не хочете – не треба. Але європейські держави поділилися і створили ЄС, а ми тут не можемо зробити єдиний економічний простір між Росією, Казахстаном, Україною і Білоруссю. Цей проект актуальний, тому що ЄЕП зніме багато проблем і для російського бізнесу, і для українського", - відзначив посол.

На прохання журналістів, Черномирдін прокоментував і можливе підвищення ціни на газ. За його словами, вона - вартість голубого палива для України - підвищиться "настільки, наскільки вона повинна підвищитися". "Ціна дійсно буде мінятися, вона росте і у нас в Росії. Але вирішувати це будуть компанії, які займаються поставками газу. Ніякої політики в ціні на газ немає і не буде", - запевнив посол РФ.
Зараз ви читаєте новину «Черномирдін підтвердив, що ціна на газ для України підвищиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути