Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2007 07:41

Церква закликала філіппінців митися

Католицька єпископська конференція Філіппін закликає жителів країни відмовитися від традиційних марновірств, пов"язаних з днями Cтрасного тижня. Багато філіппінців вважають, що митися в Cтрасну п"ятницю – гріх.

– Мийтеся! – призвав прес-секретар єпископської конференції монсеньйор Педро Киторіо. – Це все марновірства, що не мають релігійного сенсу. В даний час на Філіппінах встановилася дуже жарка погода – температура піднімається до 37 градусів за Цельсієм.

Філіппінці – найбільша християнська нація в Азії. Жителі країни дуже релігійні: до кінця Страсного тижня багато міст буквально вимирають – люди виїжджають у свої рідні провінції, де святкують Великдень. У Страсний четвер і п"ятницю в країні не працюють телеканали і радіостанції.

Набожність філіппінців також виявляється в практиці самобичування і навіть розп"яття: люди вірять, що давши прибити себе цвяхами до хрестів, вони можуть отримати спокутування гріхів. Цю практику, поширену в багатьох провінціях Філіппін, неодноразово засуджувала католицька ієрархія країни, проте поки що викоренити її не вдалося.

Самобичування і розп"яття віруючих "не мають нічого спільного з християнською вірою", переконаний прес-секретар єпископської конференції, який пропонує замінити ці популярні ритуали молитвою, постом і справами милосердя.

Єпископська конференція також нагадала, що самобичування і розп"яття часто використовуються для заробітку грошей і залучення туристів. Єпископи призвали міністерство туризму Філіппін відмовитися від використання цих ритуалів у своїй рекламі, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Церква закликала філіппінців митися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути