Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2018 15:44

Черги до військкоматів, як 2014-го: показали збори резервістів
19

Чисельність бажаючих стати до строю, значно перевищує потребу на сьогодні, - Степан Полторак
В областях у яких запроваджено воєнний стан проводять 10-ти денні тренування із загонами територіальної оборони
Чисельність бажаючих стати до строю, значно перевищує потребу на сьогодні, - Степан Полторак
На полігонах у Херсонській та Запорізькій областях передбачається проведення бригадних тактичних навчань
На базі військових частин ПвК «Захід» розгорнуті пункти прийому особового складу

В Україні 3 грудня розпочалися збори оперативного резерву першої черги у зв'язку з запровадженням воєнного стану. Військовозобов'язані - переважно із бойовим досвідом. Їх залучають на збори у складі бригад тривалістю до 15 днів, а у центрах підготовки дефіцитних спеціальностей – до 20 днів.

"У більшості військкоматів чисельність бажаючих стати до строю значно перевищує нашу потребу на сьогодні. В окремих військкоматах чисельність перевищує у півтора рази, в інших – удвічі, а є військкомати, де втричі приходить більше добровольців, ніж потрібно", – зазначив на брифінгу міністр оборони Степан Полторак.

Зокрема, на військових частинах повітряного командування "Захід" розгорнуті пункти прийому особового складу. Для понад 100 військовозобов'язаних, які братимуть участь у зборах, створили відповідні побутові умови.

У Повітряних силах ЗСУ резервісти проходитимуть підготовку за дефіцитними спеціальностями зенітних ракетних військ і радіотехнічних військ. Після завершення зборів військові зможуть проходити службу на відповідних посадах, якщо захочуть укласти контракт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія створила біля України дивізію прориву

"Щоб дати відсіч збройній агресії, потрібно своєчасно та ретельно підготувати й людські резерви. Заходи плануємо завершити так, щоб надати можливість усім військовозобов'язаним повернутися до своїх домівок напередодні католицького Різдва та зустріти його у родинному колі", - зазначив начальник відділу персоналу - заступник начальника штабу ПвК "Захід" полковник Ігор Мацюк.

В областях, де запроваджено воєнний стан, проводять 10-денні тренування із загонами територіальної оборони. На полігонах у Херсонській і Запорізькій областях передбачається проведення бригадних тактичних навчань. Курсантів залучать як стажерів для виконання обов'язків на посадах командирів та інструкторів навчальних взводів. Також у всіх військкоматах країни ввели стрілецькі дні – прийти і вдосконалити свої навички зі стрільби може будь-хто.

Під час проходження зборів резервісти отримають грошове забезпечення. Крім того, у них зберігається заробітна плата за місцем роботи. Загальної мобілізації не буде, запевняють у Міноборони. Лише у випадку відкритої агресії з боку Росії.

Протягом 3 останніх років підготовку на зборах вже пройшли понад 40 тис. резервістів оперативного резерву першої черги.

Із 26 листопада до 26 грудня у 10 областях України запроваджено воєнний стан у відповідь на захоплення росіянами українських військових суден та моряків у Керченській протоці. Воєнний стан може бути продовжений у випадку тривання загрози для України.

Зараз ви читаєте новину «Черги до військкоматів, як 2014-го: показали збори резервістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути