Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2007 12:22

Через засуху Каліфорнія перетворилася на Долину смерті

Каліфорнія страждає від рекордної засухи. За кількістю опадів так званий Великий Лос-Анджелес зараз більше нагадує Долину смерті - одне з найпосушливіших місць на планеті.

За останній рік у районі Лос-Анджелеса - другого за величиною міста США - випало лише 79 мм опадів. Річна норма при цьому складає 385 мм. Це найменший показник за 130 років спостережень, відзначають метеорологи.

Влада міста вже розповсюдили послання до городян, у якому міститься заклик добровільно скоротити на 10 відсотків споживання води. Зараз розглядається законопроект, відповідно до якого може бути повністю заборонене використання феєрверків 4 липня, - у день незалежності США.

За останні півроку протипожежним службам Каліфорнії через засуху довелося вести боротьбу з масштабними лісовими пожежами. Цього тижня сильна лісова пожежа знищила близько 300 будинків у районі озера Тахо на межі штатів Каліфорнія і Невада.

Експерти відзначають, що посушлива погода характерна для всього Тихоокеанського узбережжя США. За їх прогнозами, умови, які  склалися в атмосфері, найближчими місяцями не  змінюватимуться, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Через засуху Каліфорнія перетворилася на Долину смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути