вівторок, 23 вересня 2008 11:51

Через загрозу тайфуну порушена робота транспорту в Гонконзі

Наближення тайфуну "Хагупіт", 14-го за цей рік в тихоокеанському регіоні, принесло до Гонконгу сильний вітер і викликало перебої в роботі транспорту.

За повідомленням місцевої обсерваторії, в 13.00 за місцевим часом тайфун знаходився за 320 кілометрів на південний схід від Гонконгу і рухався на північний захід зі швидкістю 28 кілометрів на годину

Через вітер, швидкість якого перевищує 40 кілометрів на годину, було перервано поромне сполучення між декількома пунктами.

Авіакомпанії заявили про можливу відміну рейсів в найближчі години. З ранку були скасовані заняття в дитячих садках та групах для дітей з порушенням здоров"я.

Пополудні припинено відвантаження контейнерів у вантажних терміналах міста.

Тисячі судів змушені були шукати укриття в гаванях південного узбережжя Китаю. Метеорологи не виключають, що тайфун може попрямувати углиб провінції Гуандун і завдати збитку сільському господарству.

"Хагупіт" зародився 14 вересня на північному сході від Гуама і 21 вересня набрав силу

тайфуну. Новий тайфун вже призвів до загибелі трьох людей на Філіппінах; четверо пропали без вісті. Служби берегової охорони Філіппін врятували 21 людину з трьох затонулих через сильний вітер судів.

Попередній тайфун, що став причиною загибелі чотирьох осіб на Тайвані і призвів до евакуації більше 200 тисяч осіб зі східного узбережжя Китаю, відвідував регіон всього лише тиждень тому, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Через загрозу тайфуну порушена робота транспорту в Гонконзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути