Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2007 08:19

Через вибух автобуса у Невинномиську загинули дві пасажирки

Потужність вибухового пристрою, що спрацював у неділю увечері у пасажирському автобусі у Невинномиську (Росія), оцінюється експертами-вибухотехніками у 500 грамів у тротиловому еквіваленті, пише у понеділок газета "Комерсант".

Як розповів перший заступник начальника Ставропольського краєвого ГУВС Віктор Барнаш, бомба, закладена у задній частині салону автобуса, була забезпечена вражаючими елементами.

За фактом вибуху автобуса у Невинномиську порушено кримінально справу за статтею 205 КК РФ ("тероризм") і 222 КК РФ ("незаконне зберігання вибухових речовин"). Слідство, пише "Комерсант", розглядає дві основні версії події. За однією з них, вибух був влаштований терористкою-самовбивцею, яка, з якихось причин, привела бомбу у дію в той момент, коли в салоні автобуса практично не було пасажирів. За іншою версією, бомба була приведена у дію за допомогою годинникового механізму або дистанційно - по рації або з мобільного телефону, а терористи не змогли точно розрахувати час.

На початку розслідування, пише газета, відпрацьовувалася і версія вибуху газового балона, який, за словами деяких пасажирів, міг перевозитися водієм в задній частині салону. Проте водій автобуса категорично заперечував, що перевозив балон. Адміністрація автобусного парку, у свою чергу, повідомила, що автобус ретельно оглядався перед виїздом на маршрут і ніяких сторонніх предметів у ньому виявлено не було.

На ранок понеділка вдалося встановити осіб двох загиблих пасажирок автобуса. Це 22-річна Газорян Сусанна з Новопавловська і 17-річної Тарасова Олени з П"ятигорська", повідомили агентству представники Головного управлінні МНС по Ставропольському краю.

У міській лікарні Невинномиська, станом на ранок понеділка, знаходяться п"ять осіб, що постраждали у результаті вибуху у рейсовому автобусі П"ятигорськ-Ставрополь. Ще четверо постраждалих після надання першої допомоги були відправлені на амбулаторне лікування, повідомляє "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Через вибух автобуса у Невинномиську загинули дві пасажирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути