вівторок, 13 січня 2009 13:58

Через три місяці Путін відповість перед Держдумою

Через три місяці Путін відповість перед Держдумою

Перший звіт уряду Володимира Путіна перед Держдумою запланований на кінець березня - початок квітня, розповів газеті "Ведомости" заступник голови регламентного комітету нижньої палати російського парламенту Владимир Асєєв. За його словами, точна дата буде встановлена в регламентах, які одночасно готують депутати і уряд.

За даними видання, формат звіту ще не визначений, зокрема і те, чи буде Путін особисто виступати перед парламентаріями або обмежиться тим, що направить їм документ письмово. Також уточнюється питання про те, чи будуть депутати давати доручення уряду за підсумками звіту.

Закон про підзвітність уряду Держдумі був прийнятий в кінці 2008 року за ініціативою президента РФ Дмитра Медведєва. Також були внесені поправки в конституцію, що збільшують термін повноважень глави держави до шести років, а депутатів Держдуми - до п"яти років.

"Ведомости" відзначають, що виступ Путіна в парламенті в травні 2008 року, коли його затверджували на посаду прем"єра, було свого роду програмною заявою, і, за даними джерел в адміністрації президента, саме тому звернення президента до Федеральних зборів було перенесене на осінь.

Видання наводить думку політолога Дмитра Бадовського, який вважає, що якщо традиція весняного виступу Путіна та осіннього, - Медведєва закріпиться, то це свідчитиме про двовладдя, що сформувалося в керівництві країни.

Зараз ви читаєте новину «Через три місяці Путін відповість перед Держдумою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути