Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 09:46

Через повені Німеччина готується до евакуації (ФОТО)
6

Фото: Вести

На заході Німеччини - сильні повені, вода постійно прибуває. Річки вийшли з берегів через відлигу, яка прийшла на зміну сильних снігопадів. Є повідомлення про загиблих. У Кельні та Дюссельдорфі рівень води у Рейні досяг позначки в 8 метрів. Ситуація в місті Ханн-Мюнден в Нижній Саксонії близька до критичної. Там заливає цілі квартали. Під водою опинилися і знамениті мозельськие виноградники.

На Рейні повністю припинено судноплавство. Люди пересуваються на човнах. Рятувальники споруджують дамби з мішків з піском. Але цей захід тимчасовий. Похолодання синоптики не обіцяють, сніг буде танути і надалі. Влада багатьох міст у північно-західній частині країни вже готують плани евакуації населення, передають Вести.

У сусідній з Німеччиною Празі вжиті екстрені заходи безпеки для запобігання можливого затоплення деяких районів міста. Від річки Влтави, де зараз піднімається рівень води, гідроворотами зі сталі й бетону відділена її притока - річка Чортиця. У деяких місцях залізобетонними бар'єрами посилені міські набережні.

Нагадаємо, через сильні повені страждає також значна частина Австралії.

Зараз ви читаєте новину «Через повені Німеччина готується до евакуації (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути