понеділок, 25 січня 2010 14:33

Через люті морози в Україні не працюють школи

Через люті морози в Україні не працюють школи
У Тернопільській, Луганській і Волинській областях через зниження температури повітря нижче -20 з понеділка скасовані заняття в багатьох школах, переважно в початкових класах.

Так, в школах 10 районів Тернопільської області з понеділка припинено навчання. Про це повідомили в управлінні освіти і науки ОДА.

Зокрема, згідно з рішенням районних відділів освіти, заняття скасовані у всіх школах Бережанського, Борщівського, Залещицького, Козовського, Кременецького, Лановецького, Монастириського, Підгаєцького, Підволочиського і Чортківського районів.

В інших районах області і Тернополі припинено навчання тільки учнів початкових шкіл або початкових класів (1-4 класи).

У понеділок в Тернопільській області температура знизилася до -20. В управлінні освіти і науки облдержадміністрації відзначили, що при підвищенні температури до показника вище -20 навчання поновиться.

У Луганську з понеділка скасовані заняття в 1-4 класів загальноосвітніх шкіл міста.

Як повідомляє прес-служба Луганської міськради, згідно з наказом начальника управління утворення Луганської міської ради Валентини Кияшко, "рекомендовано 25 січня припинити заняття для учнів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл міста". 26-27 січня учбові заняття для учнів 1-4 класів шкіл Луганська скасовані.

У той же час дитячі садочки в Луганську працюють у звичайному режимі.

У понеділок вранці в обласному центрі температура повітря досягала відмітки -20.

Крім того, через люті морози припинено навчання в школах, розташованих в окремих районах Волинської області.

З понеділка скасовані заняття для учнів молодших класів в школах Камінь-Каширського і Шацького районів, де температура повітря досягла -30-34.

Через різке зниження температури в Хмельницькому учні початкових класів не пішли в школу, повідомив заступник начальника управління освіти міської ради Олег Сирота в понеділок.

"Ми вимушено припинили навчання 9844 учнів 1-4 класів всіх шкіл міста. Це пов"язано з різким похолоданням. Орієнтовно канікули в початковій школі продовжені до середи", - відзначив він.

За його словами, аналогічна ситуація з дитячими садками, які тимчасово закриті.

Що стосується старших класів, О.Сирота заявив, що школярі 5-11 класів зараз відвідують школу.

Всього, в Хмельницькому налічується 41 школа, в якій вчиться 27 тис. 230 учнів.

Зараз температура повітря в Хмельницькому складає -19 градусів за Цельсієм.

У трьох районах Львівської області відмінили заняття в школах у зв"язку з різким зниженням температури, повідомив в понеділок начальник головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації Павло Хобзей.

"Припинені заняття в Сокальському, Дрогобицькому і Яворівському районах, а також в початкових класах в містах Борислав і Стрій" - сказав він.

Начальника управління також відзначив, що заняття відмінили майже для 55 тисяч школярів. За словами П.Хобзея, управління рекомендувало не проводити заняття, якщо температура опуститься нижче -20 градусів за Цельсієм.

Але при цьому, він відзначив, що рішення залишається за батьками. "Якщо дитина приходить в школу, то з нею займаються" - підкреслив він.

Начальник управління також повідомив, що прийняте рішення у вівторок не проводити заняття по районах, оскільки шкільні автобуси не виїжджають через низькі температури. У той же час, у Львові заняття проводять як для старшокласників, так і для молодших класів.

Дитячі садочки Львівської області працюють у звичайному режимі.

У понеділок в Львові зафіксували -21 градусів за Цельсієм.

За матеріалами Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «Через люті морози в Україні не працюють школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути