вівторок, 03 березня 2009 21:23

Через кризу в Україні подешевшали наркотики

Через кризу в Україні подешевшали наркотики

В умовах кризи ціни на деякі види наркотиків знизилися. Про це, відповідаючи на питання журналістів, заявив начальник управління СБУ з боротьби із міжнародним наркобізнесом Анатолій Зємцов.

"З деяких позицій наркотичних речовин ціни знижуються", - сказав Зємцов. Так, за його словами, синтетичні наркотики подешевшали на 10-20 %.

У той же час ціна на героїн, за словами Зємцова, залишається стабільною. "Якщо хорошої якості, то десь близько 200 доларів (роздрібна ціна)", - відзначив Зємцов.

На метадон (синтетичний замісник героїну) ціна навіть піднялася у зв"язку з ліквідацією в Україні низки центрів з його виробництва, відзначив він.

2008 року співробітниками СБУ було вилучено 214,7 кг героїну

Зємцов в цьому контексті також відзначив, що контрабанда до України синтетичних наркотиків з країн Західної Європи і Росії дещо виросла. Так, за його словами, цього року СБУ вже затримала 12, 7 кг синтетичних наркотиків. 1, 2 кг метадону затримали під час контрабанди з Росії.

Контрабанда героїну залишається на колишньому рівні.

Також Зємцов повідомив, що 2008 року співробітниками СБУ було вилучено 214,7 кг героїну.

За його словами, переважна кількість вилученого в 2008 року героїну - 212 кг, намагалися провести через митний пункт в Новоазовську Донецької області.

"Це так званий "шовковий шлях", по якому, через частину території України намагається провести найякісніший афганський героїн, вартість якого близько 200 дол. за грам", - сказав він.

За його словами, завершена спецоперація, що проводилася співробітниками Державної прикордонної служби і турецької поліції по припиненню транзиту через територію України в країни західної Європи 7,3 кг героїну. "Наркокур"єр засуджена на 9 років з конфіскацією 3 квартир і 46 тис. євро", - сказав він.

За його словами, з початку 2009 р. органами СБУ вилучено 12 кг метамфетаміну, 2,7 амфетаміну і 1,2 кг метадону.

За матеріалами proUA.com, РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Через кризу в Україні подешевшали наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути