середа, 31 березня 2010 10:00

Чеченські бойовики заперечують свою причетність до вибухів в Москві (ВІДЕО)

Чеченські бойовики заперечують свою причетність до вибухів в Москві (ВІДЕО)

Чеченські бойовики не взяли на себе відповідальності за теракти, скоєні в московському метро вранці 29 березня.

Грузинський російськомовний канал "Перший кавказький" розповсюдив аудіозапис від імені лідера чеченських сепаратистів Доку Умарова, який вважає, що до вибухів на "Луб"янці" і "Парку культури" причетні російські спецслужби.

"Чеченці на це не здатні. Все це піднесено так, ніби ніхто з російських спецслужб не винен, а насправді вони причетні. У вибухах в Москві винувате ФСБ", - вимовляє чоловічий голос на запису.

Чи є поширене аудіо справжнім і чи брав участь сам Умаров в записі цього послання, достеменно невідомо.

Раніше думку про причетність спецслужб до терактів на "Луб"янці" і "Парку культури" висловив спікер парламенту Чечні Дукуваха Абдурахманов.

"Якщо високопосадовці сьогодні називають Північнокавказький регіон "винуватцем" у своїх звітах перед керівництвом, ми повинні заявити, що вважаємо винними скоєному московські спецслужби, правоохоронні органи або сили безпеки Москви", - заявив спікер чеченського парламенту.

Він також відзначив, що якщо терористам вдалося пронести вибухові пристрої в метро, то це свідчить про "абсолютну халатність відповідних служб", а також "сприяння працівників правоохоронних органів" злочинцям, винним в події.

Вибухи на станціях "Луб"янка" і "Парк культури" сталися вранці в понеділок з інтервалом трохи більше 40 хвилин. В результаті терактів загинули 39 осіб. За оновленими даними МНС, постраждали 95 пасажирів метро.

За попередньою версією правоохоронних органів, вибухові пристрої привели в дію терористки-смертниці, які приїхали на автобусі з північнокавказького регіону. Вважається, що у жінок були спільники, але їх поки знайти не вдалося.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Чеченські бойовики заперечують свою причетність до вибухів в Москві (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути