субота, 15 червня 2013 14:00

"Це тільки початок, боротьба триває": турецькі повстанці вшанували пам'ять загиблих
12

Фото: Фото: Reuters

Організація "Солідарність Таксимо", яка об'єднала протестуючих у парку Гезі, сьогодні заявила, що "продовжить чинити опір будь-якому безправ'ю і несправедливості". Про це йдеться в поширеній організацією заяві. "На 18 день нашого опору ми, "Солідарність Таксимо", продовжуємо залишатися в дозорі в ім'я нашої свободи, приватного життя, наших дерев, нашого парку і міста. Ми ще більш організовані і сильні. Це тільки початок, боротьба триває", - наголошується в заяві.

За наявними даними, організація об'єднує до 200 активістів. Вони вимагають від влади припинити реорганізацію парку та знесення культурного центру Ататюрка.

Висловлюються також політичні та соціальні вимоги. "Солідарність Таксимо", однак, визнає, що в останні дні з'явилися можливості для діалогу з владою.

Прем'єр-міністр Тайіп Ердоган вже не раз закликав мітингувальників звільнити Гезі і протестувати іншими законними способами. В іншому випадку, він сказав, влада буде змушена "вжити інших заходів", під якими маються на увазі певні форми силового впливу. Президент Туреччини Абдуллах Гюль сьогодні знову закликав протестуючих припинити акцію. "Пора вже всім повернутися додому. Відкриття шляхів до діалогу і переговорів - це знак зрілості демократії. Наша демократія проходить тест. Упевнений, все закінчиться добре", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «"Це тільки початок, боротьба триває": турецькі повстанці вшанували пам'ять загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути