вівторок, 13 листопада 2007 09:09

Чавеса не підтримала навіть колишня дружина

Колишня дружина президента Венесуели Марісабель Родрігес піддала критиці поведінку Уго Чавеса на церемонії закриття Іберо-Американського саміту в Чилі, де той посварився з іспанським королем. "Не розумію, як можна так поводитися з королем Іспанії? Я не піддана Його Королівської Величності, але я його шанувальниця і дуже поважаю його за поводження, зокрема і в сімейному колі", - заявила Марісабель Родрігес в інтерв"ю колумбійській радіостанції La W.

"Президент! Потрібно з повагою ставитися до інших, тоді й тебе поважатимуть", - додала вона.

Колишня перша леді Венесуели також вельми несхвально висловилася в адресу Чавеса за його спробу покласти відповідальність за колонізацію Америки на нинішнього короля Іспанії Хуана Карлоса, передає РІА "Новини". "Заявляти претензії через 500 років - не найкращий історичний момент. Як міг пан президент сказати іспанському королеві, чи не переймається він тим, що було зроблено п"ятсот років тому?" - сказала Родрігес.

У суботу лідер Венесуели Уго Чавес спровокував скандал на церемонії закриття Іберо-Американського саміту в Чилі, назвавши екс-прем"єра Іспанії Хосе Марія Аснара фашистом. Чинний прем"єр-міністр Іспанії Хосе Луіс Родрігес Сапатеро зажадав від Чавеса з повагою ставитися до Аснара, оскільки він був обраний іспанським народом.

Після цього між Чавесом і Сапатеро виникла полеміка на підвищених тонах, у яку вимушений був втрутитися іспанський король Хуан Карлос. "Ти не можеш помовчати?" - звернувся король Іспанії до Чавеса. Після чого ображений король, не дочекавшись офіційної церемонії закриття форуму, залишив зал засідань.

Екс-дружина Чавеса також негативної думки про проведену конституційну реформу, направлену на розширення повноважень президента Венесуели і скасування терміну обмеження на переобрання глави держави.

Це перший публічний виступ екс-дружини Уго Чавеса після їхнього офіційного розлучення минулого року. Рішення про розлучення було ухвалене за обопільної згоди через несумісність осіб і характерів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Чавеса не підтримала навіть колишня дружина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути