Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2008 08:48

Чавес пригрозив залишити ЄС без нафти

Чавес пригрозив залишити ЄС без нафти

Президент Венесуели Уго Чавес пообіцяв припинити постачання нафті в країни ЄС, які схвалили нові правила повернення нелегальних іммігрантів, повідомило в п"ятницю агентство Асошіейтед Прес.

ЄС в середу схвалив нові принципи, за якими нелегальні іммігранти можуть бути утримані в спеціальних місцях до півтора років, перш ніж їх видворять з країни.

У своєму виступі на телебаченні в четвер Чавес говорив про те, що у схваленої Євросоюзом лінії поведінки в наявності "ознаки расизму". Також він заявив, що припинить інвестиції в такого роду країни.

"Якщо хоч би одна країна ЄС почне запроваджувати в життя цей курс (на видворення нелегалів) і ув"язнюватиме колумбійців, парагвайців, болівійців, еквадорців, ми у такому разі створимо свій власний (обмежений) список компаній, в які Венесуела інвестуватиме", - додав Чавес.

Венесуела продає велику частину своєї нафти США, не дивлячись на напружені відносини з цією країною, і є лише другорядним постачальником Європи. Але деякі європейські компанії працюють у Венесуелі, у тому числі і France"sTotal і Norway"sStatoil, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Чавес пригрозив залишити ЄС без нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути