Ексклюзиви
пʼятниця, 29 лютого 2008 09:08

Буш не вважає Медведєва маріонеткою Путіна

Президент США Джордж Буш в четвер відмовився порівнювати Дмитра Медведєва з маріонеткою, якою керуватимуть з-за лаштунків, повідомляє Reuters.

Відповідаючи на запитання про те, чи не буде найбільш вірогідний майбутній президент Росії всього лише знаряддям у руках Володимира Путіна, Буш сказав: "Ну, я б не став давати таких визначень. Це ваше, а не моє припущення".

Водночас президент США сказав, що недостатньо добре знає Дмитра Медведєва для того, щоб передбачити, наскільки впливовим той буде при живому Путіні.

"Я про нього взагалі-то не так багато знаю", – пояснив Буш.

На думку американського президента, відповідь на багато питань дасть саміт восьми найрозвиненіших індустріальних країн, який повинен відбутися влітку в Японії. На думку Буша, по тому хто саме – Медведєв чи Путін – там представлятиме Росію, можна буде судити про те, як будуватиметься зовнішня політика РФ.

Таким чином Джордж Буш озвучив достатньо оригінальний для США погляд на Дмитра Медведєва і його майбутню роль у російській політиці. Основні претенденти на Білий дім – демократи Хіларі Клінтон і Барак Обама, а також республіканець Джон Маккейн – раніше висловлювали впевненість в тому, що після виборів 3 березня Медведєв стане лише слухняним виконавцем волі Путіна, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Буш не вважає Медведєва маріонеткою Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути