четвер, 22 жовтня 2020 11:20

Буханевич розповів, як діджиталізація вирішить проблему черг до дитячих садків

Буханевич розповів, як діджиталізація вирішить проблему черг до дитячих садків
Проєкт під назвою "Kids.ua" – це єдиний електронний реєстр, який збирає всю інформацію про дитину та надає послуги, пов'язані з її освітою

Згідно із законом України, кожна людина має право на освіту. Але коли йдеться про дошкільну освіту, більшість батьків знають, що для її здобуття спочатку потрібно відстояти чергу, аби потрапити хоч у який-небудь дитячий садок.

У країні, де оплатити комунальні послуги або записатися на прийом до лікаря через інтернет ー вже давно звичайна справа, діджиталізація не оминула і сферу дитячої освіти. Команда Андрія Буханевича, власника мережі дитячих садків "Країна дитинства" та члена робочої групи в комітеті Верховної Ради України з питань освіти, розробила проєкт, який зможе розв'язати це питання.

Проєкт під назвою "Kids.ua" – це єдиний електронний реєстр, який збирає всю інформацію про дитину та надає послуги, пов'язані з її освітою, всебічним розвитком, наданням низки послуг від держави тощо. Ресурс буде синхронізуватися з іншими державними електронними реєстрами, такими як ДІЯ та eHealth, та допомагатиме максимально результативно співпрацювати між собою батькам, лікарям, соціальним службам, державі та, звісно, навчальним закладам.

Що дасть система для батьків

1. Доступ до повної бази всіх центрів раннього розвитку та дошкільних установ. Батьки зможуть відстежувати завантаженість навчально-виховних закладів, які знаходяться поруч із місцем проживання, а також повну інформацію про них. Завдяки наявності всіх необхідних даних, вибір закладу для дитини стане більш впевненим і швидким. Молоді батьки нарешті зможуть забути про форуми та консультації від знайомих щодо того.

2. Спрощений процес запису дитини у навчальний заклад. Час відмовитися від бюрократичної тяганини - за допомогою електронного додатку проблема запису дитини до того ж дитячого садка вирішиться буквально за декілька хвилин.

3. Доступ до інформації про фізичний і емоційний стан дитини. У базу будуть вноситися дані усіх оглядів, тестувань і перевірок дитини, щоб батьки могли у будь-який момент дізнатися, коли дитину потрібно оглянути у лікаря, а коли підтримати морально.

4. Доступ до бази знань і рекомендацій щодо розвитку та виховання дитини. У багатьох батьків збори у школі та батьківський чат у Вайбері викликають ледь не приступи паніки. За допомогою Kids.ua педагоги будуть вносити актуальну інформацію про рівень знань, рекомендації щодо індивідуального розвитку дитини прямо в електронну базу, де з інформацією одразу зможуть ознайомитися батьки.

"Це все проблеми, які ми обговорюємо майже кожен день. У нашій країні найцінніше, що ми маємо - це людський капітал. І до 16 років держава нині не причастна до його розвитку. За допомогою введення електронної учбово-інформаційної системи Kids.ua ми зможемо направити свої сили на розвиток, збереження та спрямування людського капіталу в Україні з раннього віку", - додає Буханевич.

Зараз ви читаєте новину «Буханевич розповів, як діджиталізація вирішить проблему черг до дитячих садків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути