Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2024 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Будь-який компроміс з Путіним стане пасткою - Буданов

Будь-який компроміс з Путіним стане пасткою - Буданов
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов звернувся до українців у День пам'яті захисників України. Фото: golosameriki.com

Битва під Іловайськом у серпні 2014 року була однією з найстрашніших для українського війська.

Вона була наймасштабнішою трагедією в часи АТО (ООС). Водночас ці події стали важливим уроком, що будь-який компроміс із російським диктатором Володимиром Путіним буде пасткою. Про це у День пам'яті захисників України заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Переговори із терористами та вбивцями є смертельно небезпечними": Сирський звернувся до українців

"Сьогодні виповнюється десять років відтоді, як Україну приголомшила страшна звістка про підступний розстріл українських військових, шлях яких пролягав через соняшникове поле. Тому традиційним символом пам'ятного дня став соняшник. У серпні 2014 року під містом Іловайськ розгорнулась одна з найстрашніших для українського війська битв у війні з рашистською нечистю на cході нашої держави, що тривала майже місяць. Вона перетворилася на наймасштабнішу трагедію часів АТО (ООС). У вогневому мішку опинилися організовані колони українських бійців, які почали виходити так званим "зеленим коридором". Насправді ж коридор став дорогою смерті", - зазначив Буданов.

Він нагадав, що російські війська тоді порушили домовленості та відкрили вогонь на знищення, розстрілявши українські колони на марші. Сотні військових і добровольців загинули, десятки зникли безвісти.

"Тоді ці події стали величезним уроком – Путіну нізащо не можна довіряти, будь-який компроміс із ним – це пастка. Вшануємо всіх полеглих захисників і захисниць України, згадаємо їх імена, героїзм, мужність і подвиги. Нехай світла пам'ять про героїв, які до останнього не втрачали ні бойового духу, ні віри в нашу Перемогу, назавжди залишиться в наших серцях! А ми обов'язково помстимося за них!" - наголосив керівник ГУР.

У ніч на 24 серпня 2014 року відбулось масштабне пряме вторгнення збройних сил РФ на територію України.

Російський диктатор Володимир Путін 29 серпня запропонував відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення. Однак у районі Іловайська українських воїнів, які склали зброю, обстріляли. Ворог вбив 366 військових, 429 отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 потрапили у полон.

Україна у 2021 році направила матеріали про воєнні злочини Росії до Офіса прокурора Міжнародного кримінального суду. Серед них Іловайська трагедія та бої за Донецький аеропорт.

Зараз ви читаєте новину «Будь-який компроміс з Путіним стане пасткою - Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути