середа, 06 червня 2012 13:56

Будівельники Євро-2012 погрожують зірвати фінал чемпіонату

Будівельники Євро-2012 погрожують зірвати фінал чемпіонату
Будівельники погрожують зривом фіналу. Фото: lattec.com

7 червня біля центрального виходу зі станції метро "Хрещатик" відбудеться акція протесту проти брутального порушення трудових та людських прав робітників, які працюють на об'єктах Євро-2012. Про це повідомляє прес-служба коаліції "Соціальний рух". Про це пише Українська правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров побідкався, що не отримав на Євро-2012 жодного центу

"Упродовж кількох років до будівництва стадіону "Олімпійський" масово залучалися робітники-"заробітчани" з різних регіонів України. Саме їхніми зусиллями було побудовано більшу частину інфраструктурних об'єктів Євро-2012. Ці люди працювали без належного дотримання норм охорони праці, що призводило до травматизму та до загибелі людей. Вони отримували мізерну зарплатню, а часом ставали жертвами афер роботодавців", йдеться в повідомленні.

За даними коаліції, будівельники "Олімпійського" мешкали у залізних вагончиках просто на будмайданчику, а також у нелегальному гуртожитку біля станції метро "Либідська", у бараках із антисанітарними умовами, за відсутності опалення та каналізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські будівельники погрожують зірвати Євро

"Люди потерпали від свавілля приватної охорони цього об'єкту. За проживання у "євробараках" робітники мали щоденно відшкодовувати частину своєї зарплатні. Більше того, робітникам погрожують фізичною розправою та ув'язненням, вимагаючи відмовитися від претензій щодо зароблених коштів", йдеться в повідомленні.

Коаліція "Соціальний рух", яка об'єднує низку профспілкових та громадських організацій, вимагає припинити системні порушення трудових прав будівельників на об'єктах Євро-2012 та інших будівельних об'єктах Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівельники "Олімпійського" не отримують ні копійки і живуть у сараї

Крім того, вимагає у повному обсязі виплатити робітникам заборгованість по заробітній платні та відшкодувати їм кошти за отримані на виробництві травми, перевести усіх робітників на трудові контракти, узгоджені із профспілками.

Учасники акції протесту у Києві солідарні із польськими будівельниками, які 8 червня блокуватимуть церемонію відкриття Євро-2012 у Варшаві.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники Євро-2012 погрожують зірвати фінал чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути