Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2018 22:29

Буде імітація ядерного удару — експерт розповів про значення "Восток-2018"

Буде імітація ядерного удару — експерт розповів про значення "Восток-2018"
Олександр Поліщук:"Восток-2018" - просто показуха Фото: Тарас Подолян

З допомогою навчань Кремль може продемонструвати свою міць росіянам, а заодно і всьому світу. Про це Gazeta.ua розповів військовий дипломат Олександр Поліщук.

11 вересня 2018-го в Росії стартували спільні військові навчання з Китаєм "Схід-2018". Навчання триватимуть до 17 вересня на території та в морських акваторіях Далекого Сходу Росії. Керуватиме ними міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

"Ці навчання відбуваються раз на чотири роки на Далекому Сході. У цьому році вони вдвічі масштабніші. Я за те, аби росіяни проводили хоч мільйонні навчання. Чим більше техніки, особового складу вони задіють там, тим менше ресурсів будуть мати для війни на території України. Вплив тих навчань на Україну опосередкований. Вони більше направлені на внутрішнього споживача та Захід. Кремль таким чином може продемонструвати свою міць росіянам і європейським та американським партнерам. Залякати ядерною зброєю. На навчаннях буде імітація удару", - каже Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія привела у повну бойову готовність війська на сході

У навчаннях братиме участь третина збройних сил Росії - 300 тис. російських військовослужбовців. А також 1 тис. літаків, 36 тис. танків і бронетехніки, 80 кораблів. До росіян приєднаються 3,2 тис. військовослужбовців Народно-визвольної армії Китаю та 900 танків і бронетехніки, а також війська з Монголії

"Це спроба показати, що Росія не ізольована, що інші країни готові до співпраці. Путін хоче показати, що може згуртувати довкола себе інші країни, аби протиставити цю силу США. Хоча насправді це об'єднання є фіктивним. Ці країни не перебувають у військовому союзі. Вони не мають спільних органів для планування стратегічних операцій."Восток-2018" - просто показуха", - каже Олександр Поліщук.

У Північноатлантичному Альянсі заявили, що військові навчання "Схід-18" є демонстрацією підготовки Росії до масштабного конфлікту. Про це повідомив виконувач обов'язків офіційного представника НАТО Ділан Уайт.

Зараз ви читаєте новину «Буде імітація ядерного удару — експерт розповів про значення "Восток-2018"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути