четвер, 01 червня 2023 05:28

"Буде відчутно жаркіше": синоптикиня дала загальний прогноз погоди на літо

"Буде відчутно жаркіше": синоптикиня дала загальний прогноз погоди на літо
Середньомісячна температура повітря літом 2023 буде під впливом глобального потепління. Фото: obyava

Середньомісячна температура повітря літом 2023 буде під впливом глобального потепління.

Температура повітря буде вище норми в кожному місяці сезону. Про це в інтерв'ю для NV сказала синоптикиня Наталія Птуха, яка надала загальний прогноз на все літо поточного року.

За її прогнозом, кардинальних змін не очікується, єдине, ще більше зменшиться інтенсивність локальних короткочасних дощів.

"Але загалом така тенденція зберігається. Температура залишатиметься на рівні +12...14°С вночі та +24...26°С вдень", – сказала Птуха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грози накриють частину України: де пройдуть

Вона пояснила, що до цього три роки панував Ла-Нінья (океанічне та атмосферне явище – Gazeta.ua), коли ж розвивається протилежне явище у поєднанні з іншими глобальними процесами (потепління), змінами клімату, то є вірогідність, що наступні 5 років буде відчутно жаркіше.

"На думку світової спільноти, знову можливі якісь рекордно високі значення температури у літній час з 2023 по 2027 роки. Але поки що ми в нейтральній такій фазі, адже відповідні процеси почнуть розвиватися посеред літа, тож ми сповна це відчуємо вже влітку наступного 2024 року", – зазначила вона.

Птуха додала, що навіть цього року, якщо червень і липень на 1−1,5°С будуть вище за норму, то в серпні середньомісячна температура може бути на 2°С вищою за норму.

"Дещо спекотніше буде. Та це таке загальне спостереження на всю територію країни. Для кожного регіону треба дивитись окремо на декаду вперед", – додала синоптикиня.

Травень в Україні завершиться теплом та опадами.

У середу, 31 травня, температура повітря вдень становитиме +20...26°С. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

За її прогнозом, дощі, місцями з грозами, пройдуть на Сході, Півдні, південному заході. Подекуди в центральних областях.

Зараз ви читаєте новину «"Буде відчутно жаркіше": синоптикиня дала загальний прогноз погоди на літо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути