субота, 30 липня 2022 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Буде складно" – експерт назвав точку фронту, яка стане найгарячішою

"Буде складно" – експерт назвав точку фронту, яка стане найгарячішою
Є передумови для зважених контрнаступальних дій для звільнення правого берега Дніпра, говорить Петро Черник. Фото: armyinform.com.ua

Росія у найближчій перспективі атакуватиме на східному плацдармі – у трикутнику Слов'янськ – Сіверськ – Бахмут. Україна ж має непогані передумови для зважених контрнаступальних дій для звільнення правого берега Дніпра. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Петро Черник.

"Загалом по всій лінії розмежування спостерігається своєрідна рівновага. Противник не має сил та засобів, щоб організовувати великі стратегічні операції. Але українська сторона ще не наростила таку кількість сил та засобів, щоб розпочати повноцінні контрнаступальні дії. Найскладнішою ділянкою залишається східний плацдарм – трикутник Слов'янськ – Сіверськ – Бахмут. Російська недоімперія визнала так звані Л/ДНР. І для них принциповим є вихід на адмінкордони областей. Саме на східному плацдармі й будуть найважчі бойові дії", – говорить Черник.

Є передумови для зважених контрнаступальних дій для звільнення правого берега Дніпра, додає експерт.

"Завдання точкових ударів по Антонівському мосту та залізничному мосту свідчить, що українці досягають певної переваги та можуть завдавати противнику суттєве ураження в частині знищення боєкомплекту та пунктів управління. Артилерійський вплив противника дещо знизився. А на 95 відсотків – це війна артилерії. Все завдяки сучасній західний зброї. Але у противника все ще багато озброєння – до 6 тисяч робочих стволів, майже 700 "Градів", "Ураганів", "Смерчів". І практично нескінченний боєзапас, бо артилерійський снаряд досить простий за виготовленням. Противник не збирається здаватися, попри те, що українці продемонстрували великий спротив. Ця війна надовго і треба готуватися на довготривалий спротив. Усе буде Україна, але, на жаль, ціна – час та жертви", – каже Черник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є один вихід" – що треба, щоб перемогти Росію

Про повну деокупацію всієї південної частини України зараз говорити зарано, наголошує експерт.

"Але зможемо завдавати удари через Дніпро і нищити ворога вже на лівому березі. Битва буде довгою і складною. Але не можемо дати ворогу розуміння, як ми бачимо її. Перевага для звільнення правого берега є. Російський імперіалізм ніколи не прийме української держави, тому доки існує Росія, ми завжди житимемо у стані воєнної загрози. Нам потрібен розвал російської держави та вилучення у неї ядерної зброї. Тільки тоді зможемо видихнути", – пояснює Черник.

Ситуація на фронті змінюється на користь України. Російські військові виснажені. Про це повідомив екскомандувач військ США в Європі Бен Годжес.

Збройні сили України, за словами Годжеса, можуть відбити південь країни.

Зараз ви читаєте новину «"Буде складно" – експерт назвав точку фронту, яка стане найгарячішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути