Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2024 17:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов пояснив, чому в Україні не спрацюють корейський, німецький чи молдавський сценарії

Буданов пояснив, чому в Україні не спрацюють корейський, німецький чи молдавський сценарії
В Україні не спрацюють ані корейський, ані молдовський, ані німецький сценарії завершення війни, заявив начальник ГУР Кирило Буданов. Фото: ГУР

В Україні не спрацюють ані корейський, ані молдовський, ані німецький сценарії завершення війни.

У випадку з агресією Росії проти України необхідно "крапку поставити раз і назавжди". Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, виступаючи з онлайн-лекцією для слухачів програми підготовки "Senior Executive Fellows" Школи управління імені Джона Ф. Кеннеді Гарвардського університету, пише "24 канал".

На переконання глави воєнної розвідки України, через російське вторгнення відбулася руйнація системи безпеки, створеної після Другої світової – і світ має докласти зусиль, аби цю систему відновити.

Буданов переконаний, що сценарії завершення війни, які були застосовані іншими державами, в Україні не можливі. На його думку, у випадку протистояння з РФ спрацює лише нероздільне поєднання дипломатії та силового підходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов розкрив подробиці атаки на російський аеродром в Морозовську

"Тут (в Україні. – Gazeta.ua) неможливий ані корейський, ані молдовський, ані німецький сценарії - усе це не спрацює. Тут має поставитись крапка один раз і назавжди", – наголосив очільник ГУР.

Він звернув увагу слухачів лекції на те, що російське вторгнення розпочало процес руйнації світового порядку, який людство створило після Другої світової війни. І агресія Росії проти України. яка призвела до цієї руйнації, є яскравим прикладом того, як одна людина підірвала систему світової безпеки.

"Або ми всі разом змусимо повернутись до того світового порядку, який був створений і багато років більш-менш усіх задовольняв, або настав час для нового світового порядку", - заявив Буданов.

Російський диктатор Володимир Путін набирає достатню силу, щоб змінити траєкторію війни в Україні на користь РФ. Цим неабияк занепокоєна адміністрація президента США Джо Байдена.

Такі події підштовхують до сценарію, коли обидві сторони можуть перейти до переговорного процесу щодо припинення вогню і заморозити війну за корейським сценарієм, пише видання The New York Times із посиланням на джерела.

Зараз ви читаєте новину «Буданов пояснив, чому в Україні не спрацюють корейський, німецький чи молдавський сценарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути