Ексклюзиви
субота, 17 вересня 2022 07:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Буча не була аномалією: аналітики ISW відреагували на звірства росіян у Ізюмі

Буча не була аномалією: аналітики ISW відреагували на звірства росіян у Ізюмі
Масові поховання в Ізюмі свідчать про те, що звірства росіян у Бучі не були аномалією. Фото: Gazeta.ua

Катування цивільних і масові поховання мирних жителів, про які стало відомо після звільнення Бучі на Київщині та Ізюма Харківської області, свідчать, що росіяни вдаються до звірств на всіх окупованих територіях.

Українські захисники під час звільнення захоплених ворогом населених пунктів, імовірно, продовжать знаходити докази російських воєнних злочинів і звірств, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Відкриття масових поховань мирних жителів і камер тортур у щойно звільненому Ізюмі підтверджують, що звірства в Бучі не були аномалією. Катівні характеризують загальну поведінку армії РФ на окупованих територіях", – ідеться в звіті аналітиків за 16 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол США закликала до посиленої підтримки України на тлі жахливих повідомлень з Ізюму

Учора оприлюднили кадри масового поховання в Ізюмі. Президент Володимир Зеленський розповів про понад 400 тіл зі слідами тортур. У Мінреінтеграції припустили, що кількість жертв може бути більшою, ніж у Бучі.

Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив про щонайменше 10 російських катівень у Вовчанську, Куп'янську, Балаклії та Ізюмі.

На місці масового поховання у звільненому Ізюмі виявили понад 450 тіл людей, убитих російськими окупантами. 450 тіл цивільних зі слідами насильницької смерті та тортур.

Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель засудив звірства російських військових. Він зазначив, що російська агресія залишає за собою тільки смерть і руйнування.

Російські війська захопили Ізюм 1 квітня. 10 вересня українські захисники увійшли до міста. Населений пункт був під окупацією близько п'яти місяців.

Зараз ви читаєте новину «Буча не була аномалією: аналітики ISW відреагували на звірства росіян у Ізюмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути