середа, 12 травня 2010 18:25

Бріжіт Бардо засудила зірок Каннського кінофестивалю (ФОТО)

 

Фонд французької кіноактриси і захисниці тварин Бріжіт Бардо різко засудив зірок Каннського фестивалю за носіння хутра, йдеться в заяві фонду.

"У кіно є Каннський фестиваль, а у моди - м...даканський (festival de c*nnes)", - стверджує гасло на плакаті фонду, випущеному з нагоди відкриття 63-го Міжнародного Каннського кінофестивалю.

На самому плакаті зображена жінка в червоній вечірній сукні і шикарному хутряному боа, яка стоїть в калюжі крові. Напис нижче свідчить: "Щороку більше 50 мільйонів тварин вбивають заради хутра".

На думку кінозірки та її фонду, блиск Каннського фестивалю кіно часто супроводжується непотрібною і жорстокою розкішшю, оскільки багато знаменитостей вважають нормальними носити на собі розкішний одяг з хутром тварин, що убиваються жорстоким способом.

Згідно з даними фонду, 85 відсотків тварин, яких вбивають заради їхнього хутра, містяться на спеціальних фермах в неналежних умовах. Все частіше хутро поставляють з Китаю - в цій країні не діє закон про жорстоке поводження з тваринами, тому часто шкуру здирають з ще живих тварин.

На думку фонду, штучне хутро цілком може замінити справжній, про що свідчать нещодавні покази мод.

Тому фонд Бріжіт Бардо закликає зірок відмовитися від використання натурального хутра в якості модного аксесуару.

Завершивши кінокар'єру, Бріжіт Бардо повністю присвятила себе захисту тварин. У 1986 році вона відкрила фонд свого імені, мета якого - перешкоджати мукам, що наносяться тваринам людиною, і захищати їхні права.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Бріжіт Бардо засудила зірок Каннського кінофестивалю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути