Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2011 19:17

Спецтема: Бійня у Норвегії

Брейвік зажадав мати у камері ноутбук та доступ до сайту Wikileaks

Брейвік зажадав мати у камері ноутбук та доступ до сайту Wikileaks

Норвезький звинувачений у тероризмі Андерс Брейвік передав в тюремну адміністрацію список того, що йому потрібно в одиночній камері. Зокрема, він зажадав особливе меню, ноутбук і доступ до сайту Wikileaks, повідомляє Sky News.

Суд, який прийняв рішення про попереднє ув'язнення Брейвіка на вісім тижнів, заборонив йому дивитися телевізор і читати пресу.

Один з керівників норвезької поліції Йохан Фредріксен підтвердив, що у Брейвіка не буде жодних контактів із зовнішнім світом. Він також сказав, що відвідувати Брейвіка може тільки його адвокат. У п'ятницю відбудеться допит Брейвіка.

Раніше повідомлялося, норвезький вбивця, екстреміст-одинак Брейвік, швидше за все буде відбувати покарання у в'язниці класу "люкс" Halden Fengsel, побудованій в 2010 році для особливо небезпечних злочинців.

В'язниця "Халден", що знаходиться недалеко від Осло, вважається однією з найбільш передових в Європі. Тут відбувають покарання 250 чоловіків. У в'язниці є власна звукозаписна студія, спортивний зал, а внутрішні стіни двору прикрашають графіті відомого художника Долка Лундгрена. У цьому виправному закладі працюють кулінарні курси для ув'язнених.

Зараз ви читаєте новину «Брейвік зажадав мати у камері ноутбук та доступ до сайту Wikileaks». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути