вівторок, 05 червня 2007 09:48

Шлюборозлучний рекорд: колишня громадянка СРСР отримала 184 млн. доларів відступних

У США колишня громадянка СРСР відсудила при розлученні у чоловіка рекордну суму - 184 мільйони доларів. Цей шлюборозлучний процес став одним з "найдорожчих" в історії США. 55-річна домогосподарка і власниця картинної галереї Майя Польскі подала на розлучення з своїм чоловіком Майклом Польскі в 2003 році.

Суддя Уїлльям Бойд ухвалив в жовтні 2006 року, що Майя має право претендувати на половину майна свого чоловіка - 176 млн. доларів. У минулий понеділок суддя змінив своє рішення, додавши до 176 млн. майно, що не розглядалося раніше, збільшивши таким чином суму відступних до 184 млн. доларів.

Пара одружилася в 1975 році в Києві, а потім покинула Радянський Союз. Молодята приїхали в США в 1976 році з 500 доларами в кишені. У 1980 році вони переїхали з Детройта в Чікаго, де Майкл Польскі зайнявся енергетичним бізнесом, створивши компанію SkyGen Energy - один їх найбільших незалежних виробників електроенергії в США. У 2000 році він продав компанію за 450 мільйонів доларів. В ході слухань адвокат Майї Говард Розенфельд наполягав на тому, що жінка була довіреною особою свого 57-річного чоловіка, тому у неї є право на половину майна. "Вони гуляли разом після вечерь, і Майкл ділився з нею деталями свого бізнесу, шукаючи співчуття або поради", - написав Розенфельд в судових документах. "Багато років їх шлюбний союз процвітав. Майкл забезпечив сім"ю, а Майя дарувала йому свою любов і підтримку, давала поради і рекомендації", - додав він.

За словами Розенфельда, Майя Польські дуже задоволена рішенням суду і вважає його рішення справедливим і обґрунтованим.

Адвокати Майкла Польскі стверджували, що велику частину грошей і майна, яким володіла пара, заробив саме він. У зв"язку з цим юристи мають намір подавати апеляцію. "Він збирається подати апеляцію, тому що вважає, що поділ майна не повинен бути 50% на 50%", - заявив адвокат Джозеф Тай.

Професор з Університету Ілінойса Девід Мейер заявив, що випадок з сім"єю Польскі є "історичним" не тільки через рекордної суми відступних, але й через рішення судді розділити майно навпіл. Відступні, отримані Майєю Польскі при розлученні, не підлягають оподаткуванню, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Шлюборозлучний рекорд: колишня громадянка СРСР отримала 184 млн. доларів відступних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути