понеділок, 23 січня 2023 21:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель висловився про передачу танків Leopard 2 Україні

Боррель висловився про передачу танків Leopard 2 Україні
Інші країни зможуть передавати Україні танки Leopard 2. Фото: eastnews.ua

Німеччина не перешкоджатиме іншими країнами-членами Євросоюзу передавати танки Leopard 2 Україні.

На брифінгу за підсумками засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ про це сказав високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, передає "УНІАН".

Він навів слова міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, що "Німеччина не перешкоджає іншим країнам робити це".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зробить Польща, якщо Німеччина заборонить їй відправляти танки в Україну: Моравецький розповів

"Інші країни, які бажають експортувати танки Leopard, можуть це робити. Німеччина не блокує експорт танків Leopard", – зазначив Боррель.

На Раді ЄС сьогодні відбувся обмін думками з цього приводу, але координаційна робота відбувається в рамках засідань "Рамштайну".

Боррель сказав, що тема танків важлива, але треба зважати на усі зобов'язання, озвучені на останній зустрічі "Рамштайн" для підвищення воєнної підтримки України за допомогою багатьох інших засобів.

"Те, що я почув після усіх обговорень, схоже, що Німеччина не збирається забороняти експорт цього озброєння, якщо деякі країни-члени ЄС, які мають їх, бажатимуть відправити", – додав глава європейської дипломатії.

Берлін не проти того, щоб Варшава поставляла Києву танки Leopard. Про це сказала глава МЗС ФРН Аналена Бербок. На запитання журналіста, що станеться, якщо Варшава піде такий крок, Бербок відповіла: "На даний момент таке питання не стоїть, але якби нас запитали, ми не стали б заважати".

Збройним силам України потрібні не кілька десятків танків. 10-50 машин, обіцяних Києву різними країнами, не вирішать проблему на полі бою. У Росії, яка розпочала повномасштабну війну, у рази більше цієї техніки, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Зараз ви читаєте новину «Боррель висловився про передачу танків Leopard 2 Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути