Ексклюзиви
пʼятниця, 24 липня 2009 12:44

Борги вкладникам "Укрпромбанку" погасять за рахунок держбюджету

Борги вкладникам "Укрпромбанку" погасять за рахунок держбюджету

В найближчий день експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків вирішить долю двох проблемних фінустанов - Укрпромбанку і банка "Надра". Як повідомило інформоване джерело в Міністерстві фінансів, попереднє рішення по цих банках вже є. Банк "Надра" планується рекапіталізувати, але тільки після реструктуризації зовнішніх зобов"язань. А на Укрпромбанк чекає ліквідація.

Всіх вкладників-фізосіб банку в повному об"ємі переводитимуть в Ощадбанк і закриватимуть зобов"язання перед ними за рахунок держбюджету. Частину зобов"язань планується погасити активами Укрпромбанку, але їх там майже немає. Добре, якщо набереться на 20% від суми боргів перед вкладниками", - каже представник Мінфіну.

Те, що рішення по Укрпромбанку і банку "Надра" відрізнятимуться, не приховує і виконуючий обов"язки міністра фінансів Ігор Уманський. За його словами, банк "Надра" має перспективу бути рекапіталізованим, а стосовно Укрпромбанку міністерство, швидше за все, займатиметься погашенням зобов"язань перед вкладниками, а не його рекапіталізацією.

Ліквідація Укрпромбанку вигідна не тільки мільйону його вкладників - фізосіб, які після перекладу в Ощадбанк істотно збільшать шанси на повернення своїх заощаджень. Ще однією стороною, яка може виграти від такого розвитку подій, є група "Приват".

За словами одного з тимчасових адміністраторів, у разі ліквідації фінустанови "Привату" буде набагато легко стати повноправним власником мережі автозаправних станцій, які вони придбали у власників Укрпромбанку та які опинилися в заставі у фінустанови.

Укрпромбанк зареєстрований в 1989 році. За даними НБУ, на початок квітня активи банку складали 9,8 млрд. грн., власний капітал - 2,5 млрд. грн., кошти юридичних осіб - 0,9 млрд. грн., кошти фізичних осіб - 7,3 млрд. грн. Чистий збиток банку за І квартал 2009 року склав 4,4 млрд. грн.

Регіональна мережа Укрпромбанку складається з 26 філій і 272 відділень, кількість банкоматів - 254, кількість банківських терміналів - 515, кількість торгових терміналів - 394. У банку налічується близько 1 млн. вкладників - фізичних осіб.

Сегодня, РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Борги вкладникам "Укрпромбанку" погасять за рахунок держбюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути