Ексклюзиви
пʼятниця, 08 травня 2009 11:24

Уряд викуплятиме банки без врахування їх боргів перед НБУ

Уряд викуплятиме банки без врахування їх боргів перед НБУ

Кабінет Міністрів і Національний банк вирішили встановлювати об"єм рекапіталізації банків державою без урахування зобов"язань цих банків перед Нацбанком.

Про це йдеться у спільній постанові Кабміну і НБУ N421 від 2 квітня.

"Об"єм участі держави в капіталізації банку і об"єм підтримки Національним банком України ліквідності банку визначаються на підставі плану фінансового оздоровлення банку, виходячи з об"єму зобов"язань банку, за винятком об"єму його зобов"язань перед Національним банком України", - йдеться в постанові.

У постанові також сказано, що під час вирішення питання про участь держави в капіталізації банків пріоритет при виборі банку визначається відповідно до критеріїв системності банків, встановлених Національним банком.

НБУ здійснює, згідно з планом капіталізації банку, викуп облігацій внутрішньої державної позики, випущених державою на суму, що відповідає розміру капіталізації банку, впродовж п"яти банківських днів з дня надходження від нього пропозиції по викупу таких облігацій.

Регулятор також здійснює в рамках монетарних показників підтримку ліквідності вказаного банку відповідно до плану його фінансового оздоровлення.

17 квітня Кабінет Міністрів затвердив перелік з 7 банків для рекапіталізації державою: "Надра", Родовід Банк, "Фінанси і Кредит", Укргазбанк, Укрпромбанк, Імексбанк і банк "Київ", повідомляє ProUa.

Зараз ви читаєте новину «Уряд викуплятиме банки без врахування їх боргів перед НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути