середа, 26 січня 2022 13:20

Більшість чернігівців вважають обшуки політичним тиском на мера Атрошенка

Більше половини мешканців Чернігова вважають, що правоохоронці здійснюють обшуки у місті з метою політичного тиску на мера Атрошенка. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

 

За даними соціологічної компанії 67% чули про обшуки правоохоронців у підрозділах міської ради та комунальних підприємствах Чернігова (28% – багато чули, 39% – щось чули). Третина нічого про це не знають. 55% вважають, що такі дії правоохоронних органів є скоріше тиском на місцеву владу, 32% – вважають це боротьбою з корупцією. Серед тих, хто добре обізнаний про обшуки, дві третини переконані, що це тиск на місцеву владу.

За даними опитування, майже 80% чернігівців відповіли, що їхнє ставлення до мера Владислава Атрошенка не змінилося після згаданих дій правоохоронних органів щодо комунальних підприємств та підрозділів міської ради Чернігова. Погіршилося ставлення лише у 4% опитаних.

 

Також соціологи повідомили, що абсолютна більшість (94%) вважають, що за час перебування Владислава Атрошенка на посаді міського голови ситуація у місті покращилася. Протилежної думки – лише 2% опитаних.

Аудиторія: мешканці Чернігова від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 3,1%. Терміни проведення: 23-24 cічня 2022 р.

Раніше Владислав Атрошенко на спільній з Віталієм Кличком пресконференції в "Інтерфаксі" заявив, що метою обшуків у місті є бажання ОПУ змусити його відмовитись від висування кандидатури від команди по 206 округу і припинити співпрацю з "УДАРом".

Зараз ви читаєте новину «Більшість чернігівців вважають обшуки політичним тиском на мера Атрошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути