понеділок, 18 грудня 2017 08:43

"Більше поранених мізків, чим убитих людей": Забужко назвала причину війни в Україні

"Більше поранених мізків, чим убитих людей": Забужко назвала причину війни в Україні
Забужко назвала причину війни в Україні. Фото: uzhgorod.net.ua

Українська письменниця Оксана Забужко вважає, що війна в Україні почалася через те, що десятки років в країні проводилася проросійська політика.

"У цій війні насправді більше поранених мізків, чим убитих людей. Давайте поставимо питання в режимі іншої історичної альтернативи. А давайте, якби 25 років ті самі політики не поставили країну на паузу і не чекали, що їм їх московські куратори скажуть, що "ми повертаємося, хлопці - ми відіграємо". Чи "ми не відіграємо", значить, "чи розсмокчеться", - сказала письменниця в інтерв'ю "Радіо "Свобода".

Забужко зауважила, що війна в Україні тривала усі роки незалежності.

"Війна інформаційна, війна катком по мізках, війна з колонізації українського простору інформаційного, культурного, освітнього. Я про це говорила. Принаймні, останні 15 років нон-стоп. Так що мені самій вже набридло говорити про це. І в цьому сенсі, скажімо, початок гарячої війни мене звільнив від необхідності говорити все те, що я 15 років, як ця сама каркаюча Кассандра на Скейских воротях кричала", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці "доросліші" за європейців - Забужко прокоментувала "театр" довкола Саакашвілі

"Якби політики, засукавши рукави, вибачте, той самий кордон з Росією будували, то сьогодні там хлопці не повинні були б, на тій межі, стояти живим м'ясом. Тому що реально це те, що вони там сьогодні роблять", - додала Забужко.

Кілька днів тому Путін заявив про своє висунення в президенти на новий термін. Згідно з результатами останніх опитувань, чинний президент отримає не менше 60% голосів на виборах, які пройдуть у березні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «"Більше поранених мізків, чим убитих людей": Забужко назвала причину війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути