Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 15:43

"Богдан Моторс" закупляли двигуни у російського заводу

Корпорація "Богдан Моторс" останні три роки закупляє двигуни для тролейбусів "Богдан" у Псковського електромашинобудівного заводу. Цей завод також виробляє продукцію для російської військової техніки.

Журналісти отримали паспорт тролейбусів "Богдан Моторс" типу Т70117, які у кількості 60 одиниць закупив "Київпастранс". Загалом, корпорація має виготовити для столиці 80 тролейбусів на суму півмільярда гривен, йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

Автор: youtube.com
  Паспорт тролейбусів типу Т70117
Паспорт тролейбусів типу Т70117

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На зупинці маршрутка в'їхала в тролейбус: є постраждалі

З документів стає очевидно, що виробником тягового двигуна ДТА-2У1 є російський Псковський електромашинобудівний завод. За даними Державної фіскальної служби, у 2015, 2016 і 2017 роках "Богдан Моторс" ввозив двигуни з Росії.

15 березня генеральний директор "Богдан Моторс" Віталій Старосуд зазначив, що компанія перестала купувати російські двигуни. За два дні до розмови з журналістами.

"На сьогодні корпорація "Богдан" не використовує російську комплектацію. Крапка. Ми говоримо сьогодні. Говоримо на вчора. І говоримо на позавчора… Ми говоримо про те, що корпорація "Богдан" уже не використовує російські, я хотів би акцентувати. Я виробничник, я не в політиці. Я дію в рамках своїх повноважень", - пояснив Віталій Старосуд.

Псковський електромашинобудівничий завод не підпадає під санкції через відсутніть у списках заборонених російських юридичних осіб. Ці списки своїм рішенням затверджує Олег Гладковський, перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони. На запитання, чому ПЕМЗ не потрапив до списку, він відповів, що таких списків не формує.

Протягом 2016-2017 років компанія "Богдан-Індустрія" підписала тендерні контракти поставки техніки в зону АТО на суму 26,1 млн грн. Компанія є офіційним дистриб'ютером китайської Great Wall.

Зараз ви читаєте новину «"Богдан Моторс" закупляли двигуни у російського заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути