середа, 07 березня 2018 17:28

"Богдан" заробив понад 26 млн грн на АТО

"Богдан" заробив понад 26 млн грн на АТО
У 2016 році в зону АТО фірма поставила 14 пікапів Great Wall Wingle 5 на суму 8 млн грн. Фото: Про все

Протягом 2016-2017 років компанія "Богдан-Індустрія" підписала тендерні контракти поставки техніки в зону АТО на суму 26,1 млн грн. Компанія є офіційним дистриб'ютером китайської Great Wall.

"При відсутності конкурентів протягом серпня-вересня 2017 року товариство "Богдан Індустрія" отримало два контракти від Нацгвардії. Перший контракт на 2,78 мільйонів гривень за поставку 6-ти позашляховиків Great Wall Haval H3. Другий - на 9,32 мільйонів гривень за поставку 15-ти вантажних автомобілів", - розповів голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський, пише "Економічна правда".

2016 року в зону АТО фірма поставила 14 пікапів Great Wall Wingle 5 на суму 8 млн грн. Ще на 2,5 млн грн було надано 5 позашляховиків Great Wall Haval H3. Крім того, Нацгвардія отримала 6 авто, модель яких не зазначена на суму 2,9 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ передали 18 тисяч одиниць військової техніки

Угоди були підписані без конкурсу після переговорів у короткі терміни через АТО.

Водночас був отриманий ще один контракт на поставку двигунів на 640 тис. грн від держкомпанії "Артем" з концерну Укроборонпром.

Міноборони замовило у "Богдан Моторс" 200 санітарних автомобілів. У квітні 2017 року військовим була передана перша партія техніки. З 50 доставлених автомобілів "Богдан-2251" 25 довелося ремонтувати або повертати на завод. У Міноборони стверджують, що подальше виробництво санітарних автомобілів "Богдан +2251" буде можливим після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин.

Товариство "Богдан Індустрія" входить до корпорації "Богдан Моторс". Бенефіціаром корпорації "Богдан Моторс" є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс. Раніше його бізнес-партнером в корпорації був президент Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Богдан" заробив понад 26 млн грн на АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути