Ексклюзиви
четвер, 19 липня 2007 09:32

Блондинки вимирають: остання народиться в 2202 році

Доля блондинок знову турбує дослідників. Газета Le Monde повернулася до теми, яка вперше була піднята в 2002 році. Тоді повідомлялося, що німецькі науковці в результаті проведеного ними дослідження дійшли висновку, що до 2202 року на Землі остаточно зникнуть блондини і блондинки. Газета Le Monde уточнила час і місце народження останньої блондинки на землі - близько 2200 року у Фінляндії. Той факт, що остання людина з волоссям кольору золота буде жінкою, звичайно, навряд чи є безперечним.

Про проблему стрімкого зникнення блондинок заговорили після появи дослідження, нібито проведеного Усесвітньою організацією охорони здоров"я у вересні 2002 року. Звістка про зникнення блондинок викликала галас у пресі. 1 жовтня 2002 року ВООЗ виступила зі спростуванням: "Ми ніколи не проводили дослідження з цієї проблеми. І ми підкреслюємо, що не маємо особливої думки з питання про долю блондинок".

Гени, які позбавляють волосся темного пігменту, дійсно є рецесивними. Як пояснюють генетики, щоб дитина народилася зі світлим волоссям, вона повинна успадкувати дві копії "блонді"-генів, по одній від кожного батька. Щоб мати темне волосся, досить успадкувати один "коричневий" ген - або від матері, або від батька.

Як пише Le Monde, у 2050 році населення планети досягне чисельності 9 млрд чоловік. 3 млрд народяться, найімовірніше, в Африці, Азії і Південній Америці. Майже в усіх у них буде темне волосся, статистично маловірогідно, що дитина отримає "блонді"-ген, пише La Repubblica (повний текст на сайті Inopressa.ru).

Зараз ви читаєте новину «Блондинки вимирають: остання народиться в 2202 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути