четвер, 27 грудня 2007 16:46

Близько 30 чеченців намагалися нелегально виїхати з Варшави до Відня

Двадцять вісім чеченців, що намагалися нелегально перетнути межу з Чехією, затримано в Польщі в міжнародному експресі "Полонія", наступному по напряму Варшава-Відень, повідомив в четвер журналістам офіційний представник Шльонського відділу Прикордонної варти, майор Цезарій Заборській.

Серед затриманих громадян РФ - 12 дітей. Чеченці знаходяться на території Польщі легально, проте не можуть перетинати держкордон навіть після вступу країни до Шенгенської зони 21 грудня.

Затримані громадяни Росії попросили в Польщі притулок, їхні справи розглядаються. У чеченців є тимчасовий документ, що підтверджує факт звернення до польських властей з проханням надати притулок.

"Всі вони знаходилися в центрах для іноземців. Нинішній статус чеченців дозволяє їм вільно переміщатися тільки по території Польщі", - сказав Заборській, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Близько 30 чеченців намагалися нелегально виїхати з Варшави до Відня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути